Petíció a Magyar Sí Szövetség Elnökségéhez

IMG_23881.jpgPetíció a Magyar Sí Szövetség elnökségéhez 

 

Mi, a jelen petícióhoz csatlakozók, kiváló sporttársunk, dr. Barta Csaba közgyűlési felszólalásához hasonlóan, a következőképpen foglalunk állást:


 
A Szőllős testvérek az elmúlt időszakban olyan sportorvosi igazolásokkal versenyeztek, melyeket a Magyar Sí Szövetség illetékesei kezdetben elfogadtak, ám később felhasználásuk miatt fegyelmi eljárásokat indítottak ellenük. Az ügy részleteit kívülállóként nem ismerjük, ezért az igazolások felhasználását elítélő logikai következtetésről nem kívánunk véleményt formálni.


 
Magáról a fegyelmi eljárásról viszont annál inkább. Ez a realitásoktól elrugaszkodott eljárás, mely az érintett versenyzők szülei, sportvezetői és a Szövetség között folyó, elmérgesedett vita árnyékában zajlott le, a koncepciós-, kirakatperekre emlékeztet, melyekben a kimenetel célja a Sí Szövetség részéről a megtorlás.
 
14 és 20 év közötti sportolókat évekre eltiltani a versenyzéstől a sportszerűség elveinek megcsúfolása. Nem nevelő szándékú a sportolók felé, nem visszamutat, az esetre reagálva, hanem előre: a sportág érdekeit semmibe véve, az igen kis számú kiemelkedő versenyző közül hármat gyakorlatilag a sport feladására kényszerít.
 
Két év eltiltást - a maximálisan kiszabható büntetést - az kap, aki doppingol, aki éveken keresztül szteroiddal tömi magát azért, hogy csaljon a versenyeken.
 
Az ítélet aránytalan és felháborító, csak arra alkalmas, hogy megingassa bizalmunkat a sportágban és a Szövetséggel szemben.
 
A jelen peticíót aláírók  kijelentik, hogy teljes mértékben azonosulnak Dr Barta Csaba felszólalásával és Kérik a Magyar Sí Szövetséget, hogy azonnal vonja vissza a gyerekek ellen meghozott szankciókat!


 
2017. június 11.

IMG_23891.jpg


Szőllősné Deák Dóra    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével