Nyílt levél a koronavírus elleni védőoltásra kötelező kormányrendeletek felfüggesztéséért

Tisztelt Szakszervezetek, Tankerületek! Tisztelt Pedagógus Kar!

Tisztelt Iskolaigazgatók, Óvodavezetők!

Magánemberként, ugyanakkor a mohácsi pedagógusok és az őket támogató civilek csoportjának tagjaként fordulok Önökhöz. Ezt a levelet nyílt levélként, online petíció formájában is közzéteszem, mert olyan össztársadalmi ügyben szólal meg, amelyhez várjuk a támogató aláírásokat.

Célunk a munkavégzéshez SARS-CoV-2 koronavírus elleni oltás felvételére kötelező kormányrendeletek hatályon kívül helyezése. Álláspontunkat részletesen kifejtve megtalálja honlapunkon: https://szabadoltast1.webnode.hu/ 

Tisztában vagyok vele, hogy a kötelező oltásról megoszlik a szakemberek véleménye, sokan a teljes lakosság oltással történő  immunizálást tartják a járványból kivezető útnak, a közösségi érdeket az egyéni szabadságjogok elé helyezve. Mi más véleményen vagyunk, de most nem azért írok, hogy ezzel az állásponttal vitatkozzam.

A PDSZ tiltakozó oldalán találtam hivatkozást Lisziewicz Julianna immunológus véleményére az omikron variáns és a jelenlegi védőoltásaink kölcsönhatására vonatkozóan. Az immunológus a további oltások felvételével kapcsolatban kivárást javasol, mivel néhány hét szükséges ahhoz, hogy laboratóriumi vizsgálatokkal megállapítsák: milyen mértékben védenek az oltások az omikron variánssal szemben. További kérdés, hogy beigazolódik-e az az optimista forgatókönyv. mely szerint az omikron enyhe megbetegedést okoz, amelyre nem is szükséges védőoltás felvétele.

Ennek megfelelően a járványügyi védekezést most az szolgálja, ha az oltásra kötelező kormányrendeletek végrehajtását a vizsgálati eredmények beérkezéséig felfüggesztik. A most beadott oltás 4-6 hét múlva ér el megfelelő immunitást, de ekkorra már valószínűleg az omikron variáns lesz az uralkodó, amelyre lehet, hogy szükségtelen és / vagy hatástalan a védőoltásunk. Ezesetben e járványügyi intézkedéseknek csak a társadalmi romboló hatása fog érvényesülni: egyfelől bevétel nélkül maradt, másfelől túlterhelt pedagógusok, szeretett tanáraiktól elszakított gyerekek szaktanárok nélküli, összevont osztályokban. 

Lisziewicz Julianna immunológustól kérem, hogy kollégáival együtt adjon ki szakmai állásfoglalást az omikron variáns és az oltások kapcsolatáról. Vegyék fel egymással a kapcsolatot ezügyben.

A szakszervezetek, tankerületek és a Pedagógusi Kar követeljék a kormánytól, hogy határozatlan időre függessze fel a rendelet alkalmazását! 

Amennyiben ez a téli szünetig nem történik meg, az iskolaigazgatók, óvodavezetők a mindenkit, oltott és oltatlan pedagógusokat egyaránt - a rendeletre hivatkozva - küldjék januártól fizetés nélküli szabadságra!

Kérjük az iskolaigazgatók, óvodavezetők támogatását!

Indoklás

Az 599/2021. (X. 28.) Korm. rendelet 2. § (1) pontja SARS-Cov-2 koronavírus elleni védőoltás felvételére kötelez. Nincs ugyanakkor meghatározva, hogy ezalatt milyen oltás értendő. A 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet  (a koronavírus elleni védettség igazolásáról) 1. § (1) b)  pontja az Európai Unióban, illetve a Magyarországon engedélyezett és a lakosság oltására felhasznált COVID-19 oltóanyagot határoz meg. 

Tekintettel a megváltozott körülményekre, ezek az engedélyezett oltások jelenleg nem tekinthetők SARS-Cov-2 koronavírus elleni védőoltásnak. Fennáll ugyanis annak a lehetősége, hogy mire a jelen pillanatban beoltott emberben kialakul az immunitás, az omikron variáns lesz uralkodó és vele szemben az immunitás nem fogja elérni azt a minimális szintet, amely a védőoltás minősítésnek hivatalosan megfelel.

Mindezek értelmében onnantól kezdve, hogy az omikron variáns elterjed Magyarországon, a vonatkozó laboratóriumi vizsgálati eredmények beérkezéséig senki sem tekinthető SARS-Cov-2 koronavírus ellen oltottnak. A kormányrendelet értelmében ezért januártól minden pedagógust fizetés nélküli szabadságra kell küldeni.

Hangsúlyozom, hogy ez nem sztrájk. Nincs szükség sztrájk tárgyalásokra, minimális szolgáltatásokról történő megállapodásra. Ez a kormányrendelet értelemszerű végrehajtása az adott járványügyi helyzethez igazodva. Ez az értelmezés döbbentheti rá a kormányt a leghatékonyabban a rendelet értelmetlenségére, továbbá ez a fajta általános fizetés nélküli szabadságolás nem tartana tovább néhány napnál. Az Önök felelőssége és feladata, hogy megszervezzék!

Kérem, fontolják meg ezt az eszközt, ne hagyják, hogy egy teljesen értelmetlen politikai ámokfutásnak essen áldozatul a magyar közoktatás!

Üdvözlettel:


Máté Nóra
1113 Budapest, Tornavár u. 18.

E-mail: norama (pont) matema (kukac) gmail (pont) com


Budapest, 2021. december 11.

 

Utóirat:

Lisziewicz Julianna immunológussal felvettem a kapcsolatot azzal a céllal, hogy támogasson bennünket és a szakszervezeteket, iskola igazgatókat azon törekvésünkben, hogy a rendeletek alkalmazását függesszék fel, az oltás felvétele haladékot kapjon addig, amíg többet megtudunk az omikron elleni hatásáról.

Az immunológus válasza:

"Nem látok semmilyen szakmai okot arra, hogy a pedagógusokat ne oltsák be. Ellenkezőleg, szeretném ajánlani hogy minden pedagógus vegye fel az oltást. "
 
További tisztázó kérdésemre: MIKOR - most vagy később - még várom a választ.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Máté Nóra petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )