Nyílt levél a veszprémi polgármester úrnak

Tisztelt Polgármester Úr!

Bizonyára Ön is értesült már arról, hogy 2020. augusztus 15-én rendezik meg Veszprém első LMBTQ-buliját a Terem elnevezésű szórakozó helyen. Levelünkkel, mint a város közügyeit jóindulattal figyelemmel kísérő polgárok, a rendezvényre szeretnénk reflektálni néhány gondolattal.

Konzervatív érzésű polgárként természetesen üdvözöljük a különböző közösségek bizalomra épülő egymás mellett élését, a színes kulturális életet, az értékközpontú, a helyi – veszprémi és Balaton-felvidéki - értékeket középpontba helyező és azok kibontakoztatását előrevivő, kreatív rendezvényeket, kezdeményezéseket! Éppen ezért ért váratlanul bennünket a hír, hogy egy olyan rendezvény kerül megrendezésre városunkban éppen a keresztény kultúrkör, továbbá a történelmi örökségeink méltó ápolását hivatott jeles napon, mely véleményünk szerint nem illeszkedik Veszprém megyeszékhelyként is kiemelkedő jelentőséggel bíró kulturális életébe, konzervatív atmoszférájába.

Hiszünk abban, hogy a kultúra szabadságának kiterjesztő felfogása és gyakorlása az egyik legelőrevivőbb érték a közéletben, ugyanakkor ezen felfogásunk nem válhat gátjává annak, hogy Veszprém általános kulturális életétől idegen, a társadalmi életet és a békés együttélést megzavaró, az általános közérzést felkavaró, helyi beágyazottsággal aligha bíró, provokatívnak minősíthető megmozdulások felett szemet hunyjunk. Látva azt, hogy egyes államokban a kulturális élet hogyan alakul át évről évre a szabad közösségi élet jogára hivatkozó, ugyanakkor a társadalom alapvető természetétől, a közösségi élet mérvadó felfogásától és jegyeitől idegen megmozdulások által, kérjük Polgármester úr közbenjárását a fent említett helyzet megvizsgálásában, valamint intézkedésében annak érdekében, hogy a jövőben hasonló kezdeményezések ne zavarják meg Veszprém város és polgárai nyugalmát!

Veszprém, mint a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa cím méltó várományosa, eddig is eredményesen viselte azt a felelősséget, hogy az itt folyó gazdag, helyi hagyományokra és értékekre épülő közösségi élet központja és pártfogója legyen a térségben. Bízva abban, hogy a jövőben e cél érdekében tovább munkálkodhatunk, kérjük Polgármester úr eljárását!

Munkájához, Veszprém város érdekeinek eredményes képviseletéhez további sok erőt kívánunk!

Veszprém, 2020. augusztus 11.

Üdvözlettel:

Mosonyi Tamás

veszprémi polgár, három gyermek édesapja

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Mosonyi Tamás, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...