Nyílt levél a határon túli magyar sportközvetítések tárgyában 2019

Nyílt levél Papp Dánielnek , az MTVA vezérigazgatójának
 
Tisztelt Vezérigazgató úr!
 
 
Szinte napra pontosan két éve írtam ugyanebben az ügyben elődjének, akkor azt a biztató választ kaptam, hogy a kérdés megoldódik. Sőt a 2017-es Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében szervezett beszélgetésen az ön elődje, azt is bejelentette, hogy idézem:
 
„A 2020-as labdarúgó Európa Bajnokság, illetve a 2022-es Világbajnokság selejtezőire megvásárolt - tévé, rádió, internet és mobil - terjesztési jog Magyarország területén kizárólagos.
 
Szlovákia és Románia esetében azon kábelhálózatok előfizetőihez juthatnak el ezek a sportesemények magyarul, amelyek kínálatában megtalálható az M4 Sport csatorna. A többi szomszédos ország tekintetében is hasonló megállapodások megkötésére törekszik az MTVA.”
 
Sajnos legutóbb az Azerbajdzsán-Magyarország mérkőzést sem tudtuk magyarul követni és valószínűleg a ma esti Magyarország-Wales meccset sem fogjuk tudni. Mindezt a geokódolás miatt. A kérdés több tízezer határon túli magyar sportkedvelőt érint és a helyzet megoldatlansága egyre elkeserítőbb.
 
Végső elkeseredésünkben még a végén a román közszolgálati vagy kereskedelmi csatornákhoz fordulnunk, a probléma megoldásáért, ami eléggé kellemetlen lenne mindenkire nézve.
 
Ezt elkerülendő a nemzeti egység szellemében kérjük, találjanak megoldást e tarthatatlan állapot orvosolására, és biztosítsák a magyar érdekeltségű sportesemények zavartalan közvetítését Magyarország határain túl is.
 
Köszönettel,
 
Fancsali Ernő,
 
sportkedvelő
 
2019. június 11., Kolozsvár
 

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Ernő Fancsali, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook