Nem akarunk stadionokat! Állítsák le a stadionépítési programot!

A kormány stadionépítési mániája csúcsra jár, amit sem a sporteredmények sem a meccsekre járó közönség létszáma nem indokol. Eddig kb 90 milliárd forint mehetett el különböző, labdarúgáshoz köthető létesítményfejlesztésekre, 2017-18-ig pedig további bő 160 milliárdnyi beruházás van betervezve. Ráadásul az elkészült, üresen kongó stadionok fenntartása még évente további sok tíz milliárdba kerül nekünk, adófizetőknek. Ükunokáink is nyögni fogják Orbán Viktor foci- és stadionmániájának költségeit.

Mindeközben az egészségügyből és az oktatásból kivonják  a pénzt, általános nővér hiány van, pénz híján banális kórházi fertőzésekbe halnak bele emberek, az iskolákban nincs kréta és sok helyen a szülők festik a tantermet. Nem, ez nem demagógia, ez a magyar valóság! Amellyel úgy tűnik a kormány teljesen elvesztette a kapcsolatot. Az ország többsége nem akar stadionokat, és szívesebben látná az erre elköltött százmilliárdokat az oktatás és az egészségügy fejlesztésében. De ha már mindenképp sport akkor miért nem a tömegsportra költenek ennyit? Kötelező a mindennapi testnevelés az iskolákban tornatermek nélkül? Akkor is nyilvánítsuk ki, hogy nem akarunk stadionokat, ha nem lehet róla népszavazást tartani, mert költségvetési kérdés. Ha Ön egyetért azzal, hogy a kormány állítsa le a stadionépítési programot írja alá a petíciót!

2016.04.28.

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/meg-ujabb-32-stadion-epul
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )