Ne legyen többé tabu a gazdigyász! Követeljük együtt, hogy a munkavállalók 1 napra mentesülhessenek a rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettség alól a kisállatuk halála esetén!

A kedvtelésből tartott állatok mára a családok meghatározó szereplőivé váltak az egész világon. Az emberi népesség növekedésével együtt jelentős mértékben nőtt a házi kedvencek száma is. Ma már számtalan kutatás igazolja, hogy a háziállatok tartása hozzájárul nem csak pszichológiai jóllétünkhöz, de fizikai egészségünkhöz is. Sokan szinte társként, sőt, családtagként tekintenek a kisállatukra, és sokan teljesen magányosak lennének a háziállatuk nélkül.

A közeli hozzátartozók elvesztésének gyászát a környezet minden esetben elfogadja és támogatja, ugyanakkor a háziállat elvesztése után érzett gyász máig tabutémának számít.

A petíció célja, hogy a munkáltatók és munkavállalók viszonyát szabályozó jogszabályok figyelembe vegyék a gazdigyász létezését, és az ezzel érintett munkavállalók mentesülhessenek a rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettség alól a kisállatuk halála esetén, 1 munkanapra.

dog-2303332_1280.jpg

Az aláírással engedélyezem Varga Vivien, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.