"Ne legyen a Városmajor egy nyilvános wc!" - Petíció a Városmajor tisztaságáért

“Ne legyen a Városmajor egy nyilvános wc!”

 Petíció a Városmajor tisztaságáért

 

A Városmajor minden hegyvidéki lakos számára fogalom. Rengeteg óvoda, iskola van a környéken, igazi találkozóhely gyerekek és szülők számára egyaránt.

Kétségbeejtő azt látnunk, hogy hogyan veszíti el méltóságát, és válik közpark helyett közwc-vé. Ez alapvetően két okra vezethető vissza. Az egyik, hogy a parkot rendeltetés szerűen használók sem tudnak hova járni wc-zni, mert az egyetlen nyilvános wc gyakorlatilag sosem üzemel. A másik ok, hogy a parkot lakhelyként használók fényes nappal,  kisgyerekes anyukák mellett fél méterre is akár kis és nagy dolgukat végzik a zöld területeken. Természetesen nem takarítanak fel maguk után, mint ahogyan azt néhány jólnevelt kutyagazda teszi. (Bár itt talán érdemes megjegyezni, hogy az újlipótvárosi példához hasonlóan kialakított kutya wc is nagyon ráférne a parkra és környezetére!)

A Városmajor higiéniai állapota odáig fajult, hogy sokan nem merik gyerekeiket lehozni, mert félnek, hogy emberi vagy állati ürülék közül kell őket hazaráncigálni.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a park fenntartója nem az Önkormányzat hanem a Főkert Zrt., de ez az állapot tarthatatlan számunkra, és a megoldás végett a XII. kerületi Önkormányzathoz fordulunk segítségért.

A higiéniai állapot javításához hozzájárulna, ha a parkban működő egyetlen nyilvános wc lehetőleg napközben mindig nyitva lenne, valamint ha rendelet tiltaná a zöld területeken való űrítést. Szintén hasznos lenne, ha a játszótéren lévő használaton kívüli kisház wc-vé, pelenkázóvá lenne átalakítva, hiszen ismerve a gyerekek szokásait, a játszótértől messzebbi nyilvános wc-t, ha véletlenül éppen nyitva van, nem mindig sikerül időben elérni. A játszótéren lévő, amúgy is kihasználatlan melléképület szinte kiált a megoldásért.

További megoldási javaslatokat is szívesen fogadunk, hogy egy élhetőbb, tisztább Városmajort adhassunk át gyermekeinknek örökségül.

 

Aláírásommal támogatom a Városmajor tisztaságáért beadott petíciót, és hogy a park ne váljon közpark helyett közwc-vé!

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Városmajor Petíció, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook