Ne bontsák le a Restit!

restijo.jpg

Fotó: Csudai Sándor - We Love Balaton

Kedves Támogatók!

A Vigadót már lebontották, a Restit ne hagyjuk!

32 éve töltöm minden nyaramat Balatonszemesen. Az elején, még a nagypapám betolt néha babakocsival a Restibe, vagy ahogy ő hívta utasellátóba, én pedig békésen vártam, amíg megissza a szokásos fröccsét. Majd a Resti bezárt. Több sikertelen próbálkozás után egy lelkes, szemesi kötödésű fiatal csapat tavaly a saját két kezével felújította és tette egy szerethető, a fiatalok igényeinek megfelelő kultkocsmává. Igényes környezet, márkázatlan napernyők, jó kávék, és zenei programok. 

Idén, tapasztalatom szerint a kiszolgálást is a helyi fiatalok bonyolítják, akik kedvesek és készségesek. :)

restijó11.jpg

Fotó: Csudai Sándor - We Love Balaton

Ha esténként arra járok nagy öröm számomra, hogy élettel telt meg a hely, hogy gyakorlatilag nem lehet leülni és, hogy a Resti a fiatalok egyik törzsbázisa lett. 

Rajtuk kívül megfordulnak persze mások is. A hely például kiválóan alkalmas arra is, hogy délelöttönként a helyi wifit használva online dolgozzunk egy asztalnál a laptopunkról.

A Resti egy igazi, kutyabarát, biciklisbarát közösségi tér lett. És ez a kulcsszó: a közösség. Számos helyen írtak már róla, és remélem, hogy mások is annyira büszkék rá és szeretik, mint mi, akik odajárunk, vagy csak miessziről örülünk annak, hogy élettel lett megtöltve az épület.

 restikutya.jpg

Fotó: Resti Facebook

Bizonyára tudjátok, hogy az épület és annak területe a MÁV tulajdonában van, és jövőre le akarják bontani. A bontás kapcsán semmilyen kompromisszumos megoldásra nem nyitott a társaság, e remek közösségi tér, a Resti megszüntetése a cél.

restijó21.jpg

Fotó: Csudai Sándor - We Love Balaton

Ez a petíció kiállás ezért a közösségért, azokért, akik este ott mulatnak barátaikkal, akik reggel a vonat előtt beugranak egy kávéra, vagy akik a vonat indulása előtt, vagy annak késése miatt gyorsan meginnának valami hűsítőt.

restijo3.jpg

Fotó: Csudai Sándor - We Love Balaton

Éppen ezért arra kérek mindenkit, hogy támogassa aláírásával ezt a petíciót, hogy a Resti, mint közösség, jövőre is megmaradhasson!

 

A Resti-közösség nevében,

Barna Judit Annamária - Juju

 

 

 

 

 

 

 

 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Barna Judit Annamária petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...