Munkát a képzett zenészeknek

MUNKÀT A KÈPZETT ZENÈSZEKNEK !

Az Országos Szórakoztatózenei Központ (OSZK) Magyarország első intézménye, ahol professzionális szinten képeztek könnyűzenei ,magyarnòta énekeseket és zenészeket. Minden énekesnek és zenésznek kategóriavizsgát kellett tennie, amely besorolta őket szakértelmük alapján. Az, hogy az énekes/zenész A, B, vagy C kategóriavizsgát tett, meghatározta, hogy hol léphetett fel.

A szervezetet a Magyar Zeneművészek és Táncművészek szakszervezete működtette annak 50 éves fennállása alatt.

Az OSZK-vizsgát 2006-ban törölték.A döntést azzal indokolták, hogy a szocializmus hagyatéka.

Tisztelt Mindenkori Kormàny ! Mi képzett előadók és művészek azzal a kèrèssel fordulunk a mindenkori kormányt vezetéséhez,hogy legyenek tekintettel a gyerekkoruk óta tanult,képzett művészek erőfeszìtésére,akik a Hazánknak és nemzetközi szinten hìrnevet, és elismerést szereztek és szerezhetnének. 2006-ban,megszüntették az MZTSZ -OSZK-T,ezzel eltörölték az 1950 óta fennálló kategória vizsgát,mely kötelező volt úgy az énekes,mint az hangszeres előadó művészeknek. Ezzel eltörölték a zenész szakmát,teret adva képzetlen,alacsony minőséget terjesztô "mikrofon és hangszer tulajdonosoknak". Kérjük és követeljük, hogy állítsák vissza az ének  -zene előadómûvészi kategória vizsgát és működési engedélyt, legyen becsülete és tisztelete az igazi zenészeknek.

Az a vendéglátó tulajdonos, aki élőzenét tart, kapjon kedvezményeket a TÁMOP 1.1.4 Munkaerô-piaci program szerint.

Követeljük a művészet becsületét,a  minôség visszaállítását hivatalosítás álltal!

A jelenlegi kormány részére 2011 november 11-én a Roma Koordinációs tanács részére a fentieket Gányi  Miklós Andrásné megírta, Balogh Zoltán államtitkár jóváhagyta.

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Gányi Miklósné, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook