Összefogás a Móricz-táborért!

 

Kérjük a Budapest II. Kerületi Önkormányzatot mint a Balatonfenyves Balaton utca 4.sz. alatti Móricz-tábor telektulajdonosát, hogy az 1958 óta működő tábort – melyet diákok és tanárok önzetlen munkája épített fel és tartott karban idáig – hagyja meg a Móricz Zsigmond Gimnázium kezelésében.


Kérjük, hogy az Önkormányzat a szándékaként kinyilvánított felújítási munkálatokkal ne változtassa meg a tábor jellegét, ennek érdekében tájékoztassa terveiről a gimnáziumot.


A Móricz-tábor 1958 óta számtalan diáktábornak és osztálykirándulásnak adott helyet, megfizethető áraival biztosította a Móricz Zsigmond Gimnázium pedagógusainak és családtagjainak balatoni nyaralását, családias-otthonos hangulatával és körülményeivel megszerettetve a táborozást segítette a közösségformálást több mint fél évszázadon keresztül.


Nem látjuk okát, hogy a szükséges engedélyek birtokában működő, teljesen önfenntartó tábort miért kívánja az önkormányzat a Móricz Zsigmond Gimnázium kezeléséből kivenni és más formában működtetni.
Annál kevésbé, mert a tábort 58 éve megszakítás nélkül kezeljük és a telken kívül minden (házak, bútorok, sportszerek stb.) önerőből, szülői támogatásból, alapítványi támogatásból, a hajdani iskolaszövetkezet jövedelméből, régi diákok adományából és rengeteg önkéntes munkából lett.

Kérjük, hogy az Önkormányzat továbbra is engedje, hogy táborunkat mi magunk, diákok és tanárok tarthassuk karban, hiszen ez a munka is nevelő erejű, és a (ma már az érettségi vizsga feltételét is jelentő) közösségi szolgálat egyik lehetősége is.


Az iskolai táborok szervezői    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével