Mondj nemet a gyűlöletbeszédre!

Nyílt levél Magyarország miniszterelnökéhez, a kormánypárti és ellenzéki politikusokhoz!

 

Felelőtlennek, hazugnak, aljasnak és egyszersmind újabb gyűlöletspirál-képzésre alkalmasnak tartjuk a 2018. március elsején Miskolcon elmondott mondatokat. Vajon, aki ilyen mondatokat fogalmaz meg, hogy: „Miskolcnak már van tapasztalata a bevándorlókkal, pedig azok Magyarországról, pontosabban Magyarország területéről érkeztek a városba" az saját hatalomféltésén túl képes-e bármi másra? Vajon, aki így kettéoszt ismét, hisz láttuk már, hogy nem először teszi, egy országot és a benne élő népet, az saját önös érdekein túl, vagyis hogy ezzel az ostoba gyűlöletbeszéddel szavazatot maximalizáljon, kíván-e mást?

Ismerik a „Gábor Áron rézágyúja fel van virágozva” kezdetű magyar népdalt? Tudják, hogy a folyton citált szabadságharc egyik hőse cigány? Azon túlmenően, hogy nem helyezhettek el a Nyugati Pályaudvarnál tiszteletére névjegytáblát vajon tudják, hogy ki Puczi Béla? Az a magyar cigány, akit a marosvásárhelyi forradalom hőseként illene tisztelni. Hosszasan sorolhatnánk még a régóta békében együtt élő magyarság és cigányság nagy történelmi alakjait, de ehelyett inkább álljon itt egy sürgető kérdés. Vajon egyként vallják-e, József Attilával, hogy „ideje rendezni közös dolgainkat, ez a mi munkánk és nem is kevés.”? Úgy gondoljuk mindegyik kérdésünkre a válasza az ország vezetőinek a határozott nem. Ez a nemleges szó pedig békétlenséget, haragot, eszetlenséget gyújt az emberek szívébe.


Felszólítjuk Magyarország miniszterelnökét, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot népétől a sorozatos kirekesztő gyűlöletbeszédek miatt!


Felszólítjuk továbbá Magyarország összes felelősen gondolkodó, jóérzésű kormánypárti és ellenzéki politikusát, hogy határolódjanak el ettől az ócska politizálástól és kezdjék el a közbeszéd megtisztítását!

 Kelt.: Budapest, 2018. 03. 01.Fazekas Ábel művész
Gerlóczy Ferenc újságíró
Horváth-Kertész Balázs kurátor 
Magosányi Árpád informatikus, programozó
Nagy Ákos zeneszerző, rádiós műsorvezető
Proics Lilla kritikus, rádiós műsorvezető, tornatanár
Sugár János képzőművész
Szabó Eszter képzőművész
Varga Gergő „a nemzet festője”

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Nagy Ákos petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...