Miskolc Avas - kutyagumi fertő

Visszatérő probléma a miskolci avason, hogy a kutyasétáltatók figyelmen kívül hagyják azt, hogy a homokozóban és a zöld övezetben, ahová ebük piszkított, gyerekek játszanak (másfél évestől 12 évesig). A játszóterek rendjének, tisztaságának megőrzése érdekében fokozott ellenőrzésre lenne szükség.

A közterület-felügyelőknek, akinek feladata a napi, rendszeres ellenőrzés és figyelmeztetés lenne, sajnos nem tesznek ez ellen semmit. Pedig kormányrendelet mondja ki, hogy aki közterületen nem gondoskodik a felügyelete alatt lévő állat által okozott szennyezés megszüntetéséről, köztisztasági szabálysértést követ el, és ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. A kutyatartók ellen pedig, akik nem szedik össze ebük után a kutyaürüléket, zéró toleranciát kellene fenntartani, tekintettel arra, hogy az ebek által otthagyott „hegyek” igen KOMOLY FERTŐZÉST okozhatnak. A gyerekek vannak leginkább kitéve a fertőzés veszélyének, mivel ők hajlamosak arra, hogy az udvaron, parkban, játszótéren a piszokban játszanak, utána kezüket a szájukba tegyék vagy megdörzsöljék a szemüket. Akár vakságot is okozhat. A parazitákkal való fertőzések súlyos betegségeket okozhatnak, és különösen nagy veszélyt jelenthetnek a kismamák magzataira is. 

Vakságot is okozhat
Számos egyszerű parazita, köztük a gyűrűsféreg is kutyaürülékkel való érintkezés útján terjed. A gyűrűsféreg és egyéb élősködők petéi megmaradnak a talajban akár évekig is. Ennek következtében, aki érintkezésbe lép a fertőzött talajjal, megbetegedhet.

 

A problémát pedig néhány egyszerű dologgal orvosolni lehetne pl.:

- több zacskógyűjtő tárolót kellene szerelni

- tiltótáblákat elhelyezni

- kutyafuttatók építése

- több, rendszeres ellenőrzés (környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII törvény betartatása)

- térfigyelő kamerákat felszerelni

- ha a feltételek adottak, de a gazdi nem tartja be a szabályokat, AKKOR büntetni!

 

Segítő közreműködésükben bízom, hogy a gyermekemnek ne azt kelljen mondanom sétálás közben, hogy „fűre lépni TILOS!”.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Erősné P. Mónika petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...