Mentsük meg egy kisember megélhetését, a Cserepes Kisvendéglőt

Egy kisembert próbál kisemmizni a Fideszes terézvárosi önkormányzat

 

Szarvas Ferenc 20 éve bérli a VI. kerületi önkormányzattól azt a pincehelyiséget, ahol a Cserepes Kisvendéglőt üzemelteti. Ferenc ebből nem gazdagodott meg, nem játszik össze oligarhákkal, nincs hatalma. Ezért felháborító, hogy a mindig mosolygó vendéglátós egyetlen megélhetési lehetőségét egy tollvonással megszüntetik, istenként döntenek a sorsa felett. Helyébe az Erkel Ferenc Általános Iskola hittan óráit szeretnék a pincében tartani.

A sok nagy, milliókat design-ra és mesterszakácsokra költő éttermek mellett üde színfolt a mini egyszemélyes vállalkozás, ahol a tulajdonos ajánl, kiszolgál, jó szóval lát el, s nem utolsó sorban felvidítja mindazokat, akik betérnek egy ebédre. Az ételei pedig kizárólag finom, magyaros konyharemekek, egy igazi magyar nemzeti szuverenitását megőrizni vágyó étterem.

Nem véletlen, hogy csak 5-ös értékelései vannak, s minden hozzászóló csak szuperlatívuszokban tud beszélni a helyről.

https://www.facebook.com/pg/cserepeskisvendeglo/reviews/

Az szinte már most borítékolható, hogy ha valóban kiteszik a tartozással nem rendelkező bérlőt, elkezdik majd dobálni a felelősséget, mint a forró krumplit, hogy vajon ki fogja, milyen pénzből átalakítani. Az önkormányzat már így is gyámság alatt van, foghíjas büdzséjükkel fordulhatnak segítségért a Fővároshoz (aki hasonló cipőben jár), vagy a KLIKKhez (akiknek a fénymásoló papír kifizetése is megterhelő). Eszerint inkább át fogják engedni az enyészetnek, minthogy Szarvas úr egyetlen bevételét piaci alapon biztosítanák. Ebben az esetben pedig a legrosszab képzettársításokkal élve a hitoktató a konyhából fog szólni a kockás terítős asztaloknál ülő 4 fő növendékhez. Mert hogy ennél többen nem nagyon férnek be.

A vendéglőről készített riport-videó itt tekinthető meg:

https://24.hu/belfold/2018/05/31/hittanteremme-alakitana-az-onkormanyzat-a-kerulet-egyik-kedvelt-kisvendeglojet/

Határozottan felháborító maga az eljárás is! Se a tovább bérlés lehetőségét nem adták meg, de még a vételtől is elhatárolódtak, ennek tetejébe még az ellenzéki képviselőket is kioktató, arrogáns hangnemben próbálták csendre parancsolni, amikor egy ember megélhetését vették védelmükbe. A bizottsági döntés után az önkormányzat előtt könnyeivel küszködő bérlőt a Fideszesek még szóbeli inzultussal kínálták meg, mintegy belerúgva a már amúgy is földön fekvőbe.

Álljunk ki Szarvas Ferenc mellett, mert

olyan nincs, hogy a helyi mikrovállalkozásokat pofára osztályozzák!

olyan nincs, hogy heti pár fő hittanóráját előrébb valónak tekintsék, mint másvalaki 20 éves munkáját és megélhetését!

Felszólítjuk a polgármestert, Hassay Zsófiát, hogy élve jogaival ültesse tárgyalóasztalhoz a terézvárosi önkormányzatot és Szarvas Ferencet, s bizonyítsa be, hogy szándékai tiszták, s előrébb valónak tekinti a helyi MAGYAR kisvállalkozásokat, mint a külföldi, dúsgazdag beruházókat.

 


Élhetőbb Terézvárosért    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Élhetőbb Terézvárosért, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Facebook