Mentsük meg a fehérvári vasútállomás tornyát!

Örömteli a hír, hogy Székesfehérvár vasútállomását rövidesen modernizálják, de üröm az örömben, hogy jellegzetes, két lábon álló irányítótornyát - amely a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal ideje alatt ipari műemléki oltalmat is kapott, és amely egyébként jó szerkezeti állapotban van - el kívánják bontani.
Sajnos nem leltünk fel olyan hozzáférhető tervlapot és műszaki indoklást, ami érthetővé, elfogadhatóvá tenné a laikus polgárok számára is, hogy miért nem maradhat meg a torony, egyéb hasznosítással. (Felmerült például, hogy - összekötve a tervezett gyalogos-kerékpáros felüljáróval - szolgálhatna a gyerekek számára kilátóként.)

- Csatlakozz hozzánk és tiltakozz a bontás ellen, ha azt nem indokolják elháríthatatlan műszaki indokok, és ha a torony - ésszerű költséggel - megmenthető lenne a tervek átdolgozásával!
- Csatlakozz hozzánk és követeld te is, hogy ha egy a közösség számára értékkel bíró építményt a tervezők elbontásra ítélnek, akkor az indokokról megfelelő mélységben és érthető módon - előre - tájékoztassák ezt a közösséget!
- Csatlakozz hozzánk, hogy látsszon, sokan vannak, akiknek valami felépítése nem jelenti feltétlenül valami másnak a lerombolását!

Hozzászólásaidat megteheted itt is, de a petíciót elindító oldalon talán többekkel is véleményt cserélhetsz a témáról!