Méltó összegű Rokkantsági járadékot és Fogyatékossági támogatást a Fogyatékossággal élő embereknek!

Úgy érzem eljött az ideje annak, hogy nem csak az Ápolási díj összegét kell megváltoztatni tisztességes összegben Pl. Minimálbér összegében. 

Hanem a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összegét is változtatni kéne. 

Pl. a Rokkantsági járadék érje el a 65.000 Ft-ot, míg a 80%-os fogyatékossági támogás pedig az 55.000 Ft-ot. Míg a 65%-os Fogyatékossági támogatás pedig a 45.000 Ft-ot. 

Szégyen gyalázat a 2018. évben lévő Rokkantsági járadékot és a 80%-os Fogyatékossági támogatást összeadva 63.178 Ft-os összeget tesz ki, és kicsit sem közelíti meg még a 100.000 Ft-ot sem. 

Sok Fogyatékosságal élőknek Rezsi terhelés alatt van a 2 féle Nyugdíjszerű ellátása, és gyógyszer és segészdeszköz vásárlás terhe alatt is. 

Van amikor utálok élni emiatt: rossz bele gondolnom mi lesz velem amikor idős leszek és akkor sem lesz párkapcsolatom, hogy végre csak édes kettesben csak vele lehesek és hasonló cipőbe járjak mint az átlag ember és az értelmi képességem jóval 70 IQ szint felett van fényévnyíre és még sem élhetek teljes életett. 

Pedig tudok arról is, hogy 3D nyomtató segítségével lehetne akkár a fogsoról lévő digitális panoráma röntgent kinyomtatni. Így a Vak és gyengén látó emberek is ,,láthatják" az ujjaikkal a fogsorukat. 

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Bálint Éva, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Facebook