Maradjon élhető Újbuda! - Tiltakozás a Duna-part túlépítése ellen

rozsda_montazs1.jpgAz újbudai Duna-parti rozsdaövezetben (a Duna és a Fehérvári út közötti területen) már most annyi építési engedélyt adtak ki, hogy a környékre a következő 1-2 évben kb. 15.000 új beköltöző érkezik. A lakások sűrűsége nagyobb, mint a panelbeépítéseké, és a házak között a legtöbb helyen nem alakítanak ki közparkot, játszóteret, sportpályát. Nem indultak meg a humán infrastruktúra fejlesztések sem, hiányzik min. 750 óvodai és 1.500 általános iskolai férőhely! Új orvosi rendelők és bölcsődei kapacitások is nélkülözhetetlenek. Ahhoz, hogy az új beköltözők ne a már meglévő parkokat használják, min. 9 m2/fő új zöldterület kialakítása szükséges! A közlekedési infrastruktúra már most telített: a Budafoki és Szerémi úton mindennaposak a dugók, az újonnan beköltözők tovább fokozzák ezt a helyzetet. A Budafoki és Szerémi út déli részén csak busz közlekedik, ami a dugók miatt nem alternatívája az autós forgalomnak. Ráadásul a forgalom további növekedése várható a tervezett Galvani-híd megépítése után. A jelenlegi lakók parkokkal, óvodával, iskolával jól ellátott helyre költöztek, az új építkezésekkel ez veszélybe kerül, ami a jelenlegi lakások értékvesztésével járhat.

A túlzott beépítést okozó lakótömbök kivitelezése ellen és a szükséges zöldterület és humán infrastruktúra hiánya miatt tiltakozunk!

A Duna-part eddig Budapest friss levegőt biztosító átszellőző csatornája volt, amely a magas, sűrű beépítésű házak miatt veszélybe került. A koncentrált beépítés és a növekvő forgalom jelentős levegőszennyezést okoz, továbbá a hősziget-hatást is növeli, kevés zöldterülettel akár 4-5 fokkal is magasabb lehet itt a nyári hőmérséklet, mint az alacsony, laza beépítésű épületeknél. A rozsdaövezet északi része mostanra túlépítetté vált, melyet elismert Orosz Anna, városfejlesztésért és Bakai-Nagy Zita, környezetvédelemért felelős alpolgármester. Dr. László Imre már a kampányában első helyen említette, hogy Újbuda megtelt, és csökkenteni fogják a beépíthetőséget, visszafogják a túlméretezett ingatlanberuházásokat, növelik a zöldterületek arányát. Ezen ígéreteket a Duna-parti rozsdaövezetben nem látjuk megvalósulni, és itt nem csak a kiemelt kormányzati beruházások területére gondolunk, hanem számos olyan helyre, ahol önkormányzati hatáskör az építési szabályozás szigorítása, zöldterületek létrehozása.

Szeretnénk elérni, hogy a szabályozási terv szigorításával, a szükséges infrastruktúra megépítésével (óvoda, iskola, orvosi rendelő, tömegközlekedés) és minél több zöldterület kialakításával az újbudai Duna-parti terület továbbra is élhető maradjon!

Kérjük, támogassa aláírásával az élhető Duna-parti rozsdaövezetet!

Követeléseinket és a petíció további részleteit elolvashatja az alábbi dokumentumban: https://docs.google.com/document/d/1Q_CYfeBc__R961FR_iK9FmQF2veAZ6PTg4MB7yz0Hp0/edit?usp=sharing

Az aláírásgyűjtést a KörTér – Környezettudatosak Tere Újbudán közösség és a Védegylet Egyesület közösen szervezik.


Illésné Szécsi Ilona (KörTér - Környezettudatosak Tere Újbudán)    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Illésné Szécsi Ilona (KörTér - Környezettudatosak Tere Újbudán) petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...