Magyarországon a vasúti átjárókban a fénysorompókhoz minden esetben kötelezően tartozzon félsorompó is!

A közutak és a vasútvonalak kereszteződési pontjai közlekedési szempontból rendkívül veszélyes helyszíneknek számítanak, ahol a veszélyhelyzet elhárítására a fénysorompók használata önmagában nem elegendő! Mindössze egy figyelmeztető fényjelzés használata évtizedekkel ezelőtt sem volt elégséges, de főleg nem az a mai világban, amikor az autóvezetők figyelmét az egyre általánosabban használt különféle elektronikus eszközök egy pillanatra könnyen elterelhetik. Ezt sajnálatos módon a vasúti átjárókban történt számos - nem ritkán halálos kimenetelű - baleset is igazolja, amikor a gépkocsivezetők a vasúti fénysorompó tilos jelzését figyelmen kívül hagyva hajtottak rá a sínekre. A kérdés új jogi szabályozást igényel. A fénysorompókhoz tartozó félsorompók kötelező kihelyezésére az emberéletek jóval hatékonyabb védelméhez mindenképpen szükség lenne, hiszen a félsorompók fizikailag akadályozzák meg a veszélyhelyzet kialakulását. A félsorompók – egyszeri – felszerelésére és fenntartására fordított anyagi források még a költségvetési szempontok szerint is megtérülnének, mert az átjárókban történt szerencsétlenségek jelenleg évről évre hatalmas anyagi károkat és súlyos közlekedési fennakadásokat okoznak.

 

Köszönjük, ha aláírásával Ön is támogatja ezt az egyértelmű kezdeményezést!

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Csathó András petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )