Magyar Filmakadémia tagok kilépése Novák Emil SZFE rektorhelyettesi kinevezése kapcsán

A Magyar Filmakadémia 2020. szeptember 7-én kiadott nyilatkozatának szellemiségével összeegyeztethetetlennek látjuk Novák Emil, a Magyar Filmakadémia Elnökének szerepvállalását a Színház- és Filmművészeti Egyetem megújuló vezetésében, és a demokratikus törvényekkel is szembemegy a rektorhelyettesek pályáztatás nélküli kinevezése, ezért Magyar Filmakadémiai tagságunkat megszüntetjük.

A hivatkozott nyilatkozat szövege:  “ A Magyar Filmakadémia tagsága megdöbbenten kíséri figyelemmel a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül kialakult méltatlan helyzetet. A Magyar Filmakadémia kizárólag olyan demokratikus együttműködésben hisz, ahol minden szereplő, első helyen a diákság, érdekei méltó módon érvényesülnek, és a felek között érdemi, szakmai párbeszéd során születnek döntések. A Filmakadémia érdekelt a magas szintű felsőfokú szakmai és művészképzés hagyományainak folytatásában, ezért vállalja, hogy az SZFE filmes képzésére vonatkozó kérdésekben, segít konstruktív párbeszéd kialakításában."

Kérjük, hogy csak a Magyar Filmakadémia tagjai írják alá a petíciót.

Az aláírással engedélyezem AHD, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.