Magyar Filmakadémia tagok kilépése Novák Emil SZFE rektorhelyettesi kinevezése kapcsán

A Magyar Filmakadémia 2020. szeptember 7-én kiadott nyilatkozatának szellemiségével összeegyeztethetetlennek látjuk Novák Emil, a Magyar Filmakadémia Elnökének szerepvállalását a Színház- és Filmművészeti Egyetem megújuló vezetésében, és a demokratikus törvényekkel is szembemegy a rektorhelyettesek pályáztatás nélküli kinevezése, ezért Magyar Filmakadémiai tagságunkat megszüntetjük.

 A hivatkozott nyilatkozat szövege:  “ A Magyar Filmakadémia tagsága megdöbbenten kíséri figyelemmel a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül kialakult méltatlan helyzetet. A Magyar Filmakadémia kizárólag olyan demokratikus együttműködésben hisz, ahol minden szereplő, első helyen a diákság, érdekei méltó módon érvényesülnek, és a felek között érdemi, szakmai párbeszéd során születnek döntések. A Filmakadémia érdekelt a magas szintű felsőfokú szakmai és művészképzés hagyományainak folytatásában, ezért vállalja, hogy az SZFE filmes képzésére vonatkozó kérdésekben, segít konstruktív párbeszéd kialakításában."

 

Kérjük, hogy csak a Magyar Filmakadémia tagjai írják alá a petíciót.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom AHD petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...