Legyen rendes lomtalanítás Verőcén!

20180821_peticio2.png

Verőce község facebook-oldalán osztották meg a Zöld Híd tájékoztatását, miszerint 2018-ban a rétsági hulladékudvarban [meghatározott mennyiségben és feltételek mellett, mindössze egy napon] leadhatja a lomtalanításra szánt hulladékot a lakosság. Magyarán az önkormányzat közfeladataként végrehajtandó, a Zöld Híddal kötött szerződésében vállalt lomtalanítási feladatot a cég nem látja el. 

A hulladéktörvényben előírt éves, kötelezően lebonyolítandó lomtalanítás elmaradása miatt kérjük, hogy a Kormányhivatal a Katasztrófavédelemmel együttműködve kötelezze a Zöld Híd Régió Kft-t a szerződésben vállalt feladatai azonnali végrehajtására, vagy a Katasztrófavédelem jelöljön ki más közszolgáltatót a lomtalanítás lebonyolítására és vizsgálja felül a Zöld Híd engedélyeit: alkalmas-e a cég a továbbiakban a településekkel kötött szerződésben foglaltak teljesítésére.  

Kérjük mielőbbi intézkedésüket, mert a lomtalanítás elmaradásának hírére kezdenek az utcákon megjelenni a kidobott lomok. Kérjük segítségüket, hogy az amúgy is elhanyagolt, cigarettacsikkekkel, kommunális hulladékkal és illegális szemétlerakatokkal elárasztott, igénytelen kinézetű települések ne váljanak végérvényesen szemétdombbá.   A Zöld Híd Régió Kft. tudomásunk szerint legalább 104(!) településsel áll szerződésben, így több százezer embert is érinthet a kötelező szolgáltatás kimaradása és a kimaradás miatt fellépő szennyezés.