Lakossági összefogás az Újszentiváni Tölgyfa Óvoda és Bölcsőde dolgozóinak megtartására

Tisztelt Lakosok!

 

Szűcs Melinda vagyok, az Újszentiváni Tölgyfa Óvoda és Bölcsőde intézményébe járó két óvodás és egy bölcsődés kisgyermek édesanyja.

Az elmúlt napokban sokakat foglalkoztató témává váltak az elkövetkező időszak személyi változásait érintő történések. Hozzám is számos szülői és lakossági megkeresés érkezett mindkét intézményből, melyek egyöntetűen a munkavállalókhoz való ragaszkodásról szóltak, illetve a távozásuk elkerülését célozták.

Az ügy jelenlegi állasa szerint senki nem lett még felmentve, azonban a fenntartó által elfogadott költségcsökkentési tervek értelmében december 31.-i határidővel összintézményi szinten 6 dolgozó munkaviszonyának megszüntetése merült fel. 

Tekintettel arra, hogy az elmúlt években a gyermekek életét személyi változások és intézményi átalakítások kísérték, egy újabb ilyen döntés rendkívül káros hatással van mind a gyermekek személyiségfejlődésére, az intézményben érzett biztonságos, stabil létükre, mind a szülők intézménnyel szembeni bizalmára, a hatékony, nyugodt, szeretetteljes közös munkára. Éppen ezért a legutóbbi személyi változások alkalmával több fórumon is kértük a fenntartót, hogy igyekezzen ezt a stabilitást biztosítani, és a augusztusi személyi állományt megtartani. 2022. augusztus 17-én erre jegyzőkönyvbe foglalt ígéretet kaptunk.

Mindazonáltal, hogy a jelenlegi körülmények mindenkit nehéz helyzetbe hoztak, mégis úgy gondolom, hogy a fentiek alapján elengedhetetlen, hogy az óvoda és bölcsőde személyzete változatlan maradjon, és a fenntartó találjon rá megoldást, hogy minden személyt változatlan körülmények mellett tovább foglalkoztassanak. Amennyiben ezzel Ön is egyetért, és nem szeretné, hogy bármelyik munkavállalótól búcsúznunk kelljen, kérem aláírásával támogassa ezt a közös ügyet!

 

Tisztelettel és köszönettel: Szűcs Melinda, három érintett kisgyerek édesanyja