Labdaháló_játszótérre_Kispesten

DSC01418_focikeritesszov1.JPGsandeoihib2000ba.JPGKispesten a József Attila utcában, a Kazinczy utca és a Toldi utca között van egy játszótér és abban a labdázó rész. A labdázó részt és az úttestet az utcáról nézve egy derék- illetve mellmagasságú kerítés választja egy egymástól. Az utca felöli kapu az, ahol a gyerekek legszívesebben labdáznak, mert itt van a bejárás, kijárás a labdázóba. Hiába van a labdázórész kissé süllyesztve, a kerítés tetejének szintje a labdakapu tetejének szintjén van, vagy talán még alacsonyabb is, így minden kapufölé rúgása a gyerekeknek azt jelenti, hogy a labda kirepül az úttestre! A labda kirepülése a labdatérről egyáltalán nem ritka jelenség! Ilyenkor a gyerekek az alacsony palánkon átmászva szaladnak a labda után, a parkoló kocsik közül kilépve az úttestre váratlanul, ami kimondottan veszélyes rájuk nézve. Rögtön az alacsony kerítés mellett, végig van egy járda, valamint kissé messzebb a parkoló és az úttest van. Ha valaki a járdán sétál, és egy kirepülő labda eltalálja, az újabb balesetveszélyt jelent. A focipálya oldalán parkoló autók sérülései, horpadások a karosszérián és a visszapillantó tükör letörése mutatja azt az erőt, amivel egy ilyen labda ki tud repülni. A gyermekek a történésben biztosan nem felelősek, ők egy labdázásra kijelölt helyen labdáznak. Az autósok és a járókelők biztosan nem felelősek a helyzetért, mert parkolásra kijelölt helyen parkolnak, illetve kiépített járdán sétálnak. Az a szervezet a felelős, amely nem veszi figyelembe, hogy a két hely közötti labdaátjárás, a labdázó tér és az utca között, nincs megfelelően megakadályozva. Ne várjuk meg, míg személyi sérülés is történik az anyagi károkon kívül. Építtessen az önkormányzat a játszótéren egy labdafogó kerítést, legalább a focipálya József Attila utcai oldalára!

Az aláírással felhatalmazom walter petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.