Kutyafuttatót Edelény városába

Kedves edelényi lakosok!

Az ebtartók már bizonyosan észrevették a kutyafuttató hiányát, ám egy ilyen lekerített zöldterület nemcsak az ő javukat szolgálná.

Egy kulturált kutyafuttató minden edelényi lakos érdeke lenne, hiszen a szigorodó kutyatartási feltételek mellett is lehetne egy hely, ahol a kutyások összegyűlhetnek, és elengedhetik kedvenceiket, a kutyátlanoknak pedig ezáltal elkerülhetnék az állatokat, amennyiben így kívánják.

Egy elkerített kutyafuttató kialakítása több szempontból is pozitív hatással lenne a lakótelepi kutyás és kutyátlan lakók békés és kulturált együttélésére. Amellett, hogy felelős ebtartásra adhatna lehetőséget, és biztosíthatná a kutyatulajdonosoknak a balesetmentes sétáltatást, redukálná a nem kutyatartók valamint a kisgyermekes családok és a kutyások közötti konfliktusokat is. Elkerülhetővé tenné az esetleges kutyatámadásokat, mindenki számára megfelelő helyet biztosítana a kutyák számára szükséges mennyiségű és minőségű testmozgás biztosítására, akár póráz nélkül is.

A kezdeményezéssel szeretném elérni, hogy:

• Edelényben egy kijelölt és elkerített kutyafuttató kialakítására kerüljön sor a biztonságos kutyasétáltatás, valamint a balesetek megelőzése érdekében;

• a kutyafuttató rendelkezzen padokkal, közvilágítással és hulladékgyűjtési lehetőséggel a kutyasétáltatók, valamint itatóhellyel a kutyák kényelme érdekében;

• emellett biztonságos kapukra is szükség lenne a kutyátlan lakosok és az állatok védelme érdekében.

Amennyiben Önök is úgy gondolják, hogy Edelénynek szüksége lenne egy kerítéssel elzárt kutyafuttatóra, támogassák jelen petíciót!

Az aláírással engedélyezem Fekete Nóra, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.