Közúti áruszállítás támogatása - Egyetértek az MKFE és a NiT Hungary közös szakmai javaslatcsomagjával, kérem a magyar Kormányt, hogy a javasolt intézkedések megvalósításával támogassa a vállalkozások

Az új koronavírus-járvány gazdasági hatásai súlyosan érintik a magyar közúti személyszállítási és árufuvarozó vállalkozásokat.

Az Európai Unió és a magyar Kormány egyaránt megfogalmazott ajánlásokat és célokat, amelyek kimondják, hogy a válsághelyzetben – a járvány elleni védekezés, a lakosság ellátásának biztosítása és a termelőüzemek működésének fenntartása érdekében – segítséget kell nyújtani az alágazatnak, meg kell őrizni a nemzetközi és országokon belüli áruszállítás stabilitását, és életben kell tartani a gazdaság vérkeringésének gerincét jelentő vállalkozásokat annak érdekében, hogy a járvány megszűnése után is gyors és zökkenőmentes legyen a vállalkozások ismételt teljes kapacitásra járatása, és a világgazdaság újraindulása.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) és a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) egybehangzó álláspontja az, hogy az alágazat működőképességének megőrzése érdekében szükséges kormányzati beavatkozások már most megkésettek, az intézkedések nem tűrnek további halasztást, a magyar vállalkozások ugyanis napról napra kerülnek egyre kilátástalanabb helyzetbe – önhibájukon kívül. Mindez veszélybe sodorja a mintegy 130 ezer családot foglalkoztató, a GDP 6%-át adó szektor működését.

Az MKFE és a NiT Hungary összeállította és megküldte az ITM részére azt az alágazatspecifikus javaslatcsomagját, amelynek azonnali megvalósítása első körben biztosíthatja az árufuvarozó vállalkozások működését, és jó alapja lehet a további, hosszabb távra szóló kormányzati intézkedéseknek.

Aláírásommal megerősítem, hogy egyetértek az MKFE és a NiT Hungary javaslataival, továbbá kérem a magyar Kormányt, hogy azonnal kezdjen egyeztetéseket az alágazatot képviselő szakmai érdekképviseletekkel, s haladéktalanul tegye meg a szükséges intézkedéseket a magyar közúti áruszállító vállalkozások megvédése érdekében.

FIGYELEM, MIUTÁN AZ „ALÁÍRÁS” GOMBRA KATTINTOTT, FOG KAPNI A MEGADOTT E-MAIL CÍMÉRE EGY VÁLASZÜZENETET, AMELYBEN MEG KELL ERŐSÍTENIE, HOGY VALÓBAN ÖN KÍVÁNJA ALÁÍRNI A PETÍCIÓT!

KÉRJÜK, NE FELEDKEZZEN MEG A MEGERŐSÍTÉSRŐL, MERT CSAK EZZEL VÁLIK TELJESSÉ AZ ALÁÍRÁSI FOLYMAT.

KÖSZÖNJÜK!

Budapest 2020. április 14.

Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete és Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással felhatalmazom Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete és Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Telefonszámát nem fogjuk interneten közzétenni.