Közúti áruszállítás támogatása - Egyetértek az MKFE és a NiT Hungary közös szakmai javaslatcsomagjával, kérem a magyar Kormányt, hogy a javasolt intézkedések megvalósításával támogassa a vállalkozások

Az új koronavírus-járvány gazdasági hatásai súlyosan érintik a magyar közúti személyszállítási és árufuvarozó vállalkozásokat.

Az Európai Unió és a magyar Kormány egyaránt megfogalmazott ajánlásokat és célokat, amelyek kimondják, hogy a válsághelyzetben – a járvány elleni védekezés, a lakosság ellátásának biztosítása és a termelőüzemek működésének fenntartása érdekében – segítséget kell nyújtani az alágazatnak, meg kell őrizni a nemzetközi és országokon belüli áruszállítás stabilitását, és életben kell tartani a gazdaság vérkeringésének gerincét jelentő vállalkozásokat annak érdekében, hogy a járvány megszűnése után is gyors és zökkenőmentes legyen a vállalkozások ismételt teljes kapacitásra járatása, és a világgazdaság újraindulása.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) és a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) egybehangzó álláspontja az, hogy az alágazat működőképességének megőrzése érdekében szükséges kormányzati beavatkozások már most megkésettek, az intézkedések nem tűrnek további halasztást, a magyar vállalkozások ugyanis napról napra kerülnek egyre kilátástalanabb helyzetbe – önhibájukon kívül. Mindez veszélybe sodorja a mintegy 130 ezer családot foglalkoztató, a GDP 6%-át adó szektor működését.

Az MKFE és a NiT Hungary összeállította és megküldte az ITM részére azt az alágazatspecifikus javaslatcsomagját, amelynek azonnali megvalósítása első körben biztosíthatja az árufuvarozó vállalkozások működését, és jó alapja lehet a további, hosszabb távra szóló kormányzati intézkedéseknek.

Aláírásommal megerősítem, hogy egyetértek az MKFE és a NiT Hungary javaslataival, továbbá kérem a magyar Kormányt, hogy azonnal kezdjen egyeztetéseket az alágazatot képviselő szakmai érdekképviseletekkel, s haladéktalanul tegye meg a szükséges intézkedéseket a magyar közúti áruszállító vállalkozások megvédése érdekében.

FIGYELEM, MIUTÁN AZ „ALÁÍRÁS” GOMBRA KATTINTOTT, FOG KAPNI A MEGADOTT E-MAIL CÍMÉRE EGY VÁLASZÜZENETET, AMELYBEN MEG KELL ERŐSÍTENIE, HOGY VALÓBAN ÖN KÍVÁNJA ALÁÍRNI A PETÍCIÓT!

KÉRJÜK, NE FELEDKEZZEN MEG A MEGERŐSÍTÉSRŐL, MERT CSAK EZZEL VÁLIK TELJESSÉ AZ ALÁÍRÁSI FOLYMAT.

 


KÖSZÖNJÜK!

 

Budapest 2020. április 14.


Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete és Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete és Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

ei tarvitse kysyä