Kós Károly általános iskola vizesblokkjainak felújítása

Kós Károly Általános Iskola

 

 

Tárgy: Iskola vizesblokkjainak felújítása

 

Gajda Péter úrnak

polgármester

Kispest Önkormányzata

Budapest

 

 

Tisztelt Polgármester Úr!

 

Ezúton szeretnénk Önhöz kérelemmel fordulni Iskolánk vizesblokkjainak felújítása tárgyában. Mint az az 1. sz. mellékletből is kitűnik, a II-8072/2011. iktatószámú levelében ígéretet tett iskolánknak arra vonatkozóan, hogy a 2012-es évben a kért felújítás megtörténik.

Tisztában vagyunk vele, hogy az említett időszakban kérdéses volt, hogy továbbra is az önkormányzat kezelésében marad-e az üzemeltetés – de most, hogy a helyzet tisztázódott, úgy érezzük nem várathat magára tovább a felújítás.

A 2013-ban 100 éves fennállását ünneplő épületben sajnos a vezetékek, a burkolatok is közel 100 évesek, gyakran érezni a feltehetően rohadó vezetékekből áradó csatornaszagot. Gyermekeinknek nincs lehetősége a meleg vizes kézmosásra, ami – a minimális higiénés feltétel mellett – olyan kényelmetlenséget is jelent, mint hogy reggeltől délutánig (télen is) jég hideg vízzel próbálják a szomjukat oltani.

A magas földszinten található fiú wc-ben, melyet az alsós diákjaink  használnak, a piszoárok túl magasan vannak, így alkalmatlanok a használatra is.

 

Sajnos iskolánk az étkeztetés miatt már a hírek negatív szereplője lett, szerencsés lenne, ha ezúttal valamilyen sikertörténettel szerepelhetnénk a médiában.

 

Amennyiben kérelmünk kedvező elbírálásában részesül, kérjük, hogy a három vizesblokk felújításánál az alábbi szempontokat legyenek szívesek figyelembe venni:

 

  • piszoár: az elsős gyermekek átlagos testmagassága 120 cm
  • elektromos kézszárító: elhelyezésénél a fenti adatok az irányadóak.Szükségessége: az iskolának rendszeres kiadást jelent a papírtörlők vásárlása, melyből az alsósok ügyetlensége, figyelmetlensége miatt sok feleslegesen megy kárba. Mindig előfordulnak vizes balesetek is, vagy hanyagul megszárított úszás utáni haj, melynek orvoslására szintén a kézszárító elhelyezése lenne alkalmas. Összességében, hosszú távú anyagi szempontokat figyelembe véve előnyösebb megoldás a papírtörlőnél.
  • meleg vizes csaptelep: Szintén hosszú távú takarékossági szempontokat figyelembe véve mindenképpen a mozgásérzékelős, a csaptelep aljában állítható hőfokszabályzós, magas kialakítású modellt látjuk a legpraktikusabbnak, mely alá a gyerekek kulacsot is tudnak helyezni. Az érzékelő segítségével elkerülhető a használat után, esetleg egész hétvégén nyitva felejtett csöpögő csap, mely folyamatos költséget jelent a fenntartónak.

 

Kérjük Polgármester úr intézkedését a vizesblokkok sürgős felújítására annak érdekében, hogy gyermekeinknek higiénikusabbá, kulturáltabbá tehessük az iskolai körülményeiket.

 

Budapest, 2013. január

 

Tisztelettel:

 

Kós Károly Általános Iskola Szülői Közössége