Kiállunk a Sashegyi suli tornapályájának fejlesztéséért!

Veszélybe került a pomázi Sashegyi Iskola új tornapályájának építése néhány pomázi lakó tiltakozása miatt!

Aláírásommal támogatom a Sashegyi Iskola 600 diákjának testnevelését biztosító 20x40 méteres rekortán tornapálya megvalósítását a régi salakos tornapálya helyén, a Pomáz Önkormányzata által elnyert MLSZ pályázat eredeti műszaki tartalma szerint.

A jelenleg zajló építést meg akarja akadályozni néhány pomázi lakos. A pályát támadók elsősorban az iskolán kívüli (esti és hétvégi) használatot kifogásolják, illetve kisebb pálya építését szorgalmazzák. Fontosnak tartjuk, hogy az egyes lakosok önérdeke ne kerüljön a magasabb szintű közérdek fölé. Közös érdekünk a település infrastruktúrájának, intézményeinek fejlődése, élhetőbb környezet kialakítása, a jelenleg elhanyagolt terület rehabilitációja. Ha az iskolán kívüli használatról szóló konszenzussal megoldható a helyzet, fontos, hogy ez ne veszélyeztesse a pálya megépülését. Tehát az üzemidő használatának egyeztetése legyen a megoldás!

A pályázati úton megvalósuló pálya építése – főleg a COVID-időszak alatt – a legjobbkor érkezett az iskola életébe, így jóval több lehetőséget teremtve a mintegy 600 diáknak, hogy szabad téren mozogjanak eleget téve a mindennapos testnevelés és tömegsport óráknak. Az új, 20 x 40 méteres nagyságú rekortán-sportpálya azon az iskola melletti szabad területen épül, melyet korábban salakos tornapályaként használt az iskola. Az épülő pálya amellett, hogy az iskolába járó gyerekek számára biztosít rendszeres sportolási lehetőséget, egyben a helyi civil összefogásnak is a jelképe, hiszen az iskola a gyerekek érdekében indította el ezt a kezdeményezést, kérve a helyi és környékbeli vállalkozásokat, hogy társasági adójuk egy részének felajánlásával járuljanak hozzá a pálya építéséhez. A közel két év eredményeként összegyűlt a szükséges 56 millió forint, amelyhez a tankerület is hozzájárult így Pomáz önkormányzatának mindössze 7 millió forintjába kerül a közel 70 millió forintos beruházás, melyről a képviselőtestület nyáron döntést is hozott és az építkezés elkezdődött.

Mi, a petíció aláírói kiállunk a sportpálya megépítése mellett és nyomatékosan arra kérjük a városvezetést, hogy ne engedjen néhány lakó nyomásának a sokszáz diák és pomázi lakos érdekével szemben, ne engedje, hogy megakadályozzák az építkezést vagy módosítsák azt!

 

A sportpálya építésével kapcsolatos további információ Pomáz Város hivatalos facebook-oldalán érhető el az alábbi linken: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=183678086599744&id=106089461025274

Molnárné Varró Andrea SZMK elnök a petíció szerkesztői jogait átadta Andrási Kata sashegyis szülő és TAO-t fölajánló cégvezető részére.


Andrási Kata - sashegyis szülő és TAO-t fölajánló cégvezető    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével