Kiállás a Berettyóújfalui Tankerületi Központ köznevelési intézményeinek kényszeroltást elutasító munkavállalói mellett.

Jelen petíció aláírói  - az érintett dolgozókkal közösséget vállalva - felhívjuk a Berettyóújfalui Tankerületi Központ, mint fenntartó figyelmét arra, hogy a munkavégzés feltételeként elrendelt SARS-CoV-2 koronavírus elleni oltás felvételének elrendelése miatt több intézményüket érintően is lesznek pályaelhagyó pedagógusok, maradnak osztályfőnök illetve tanító nélküli osztályok, szaktanári ellátottság nélküli iskolák. Megkérjük, hogy mint intézményfenntartó, még az oltás beadásának a jogszabályban előírt első határideje előtt jelezze a Minisztérium felé ezt a problémát és ezzel helyezzen nyomást a döntéshozókra. Mint fenntartó közös érdekünk, hogy a tanítási munka továbbra is zavartalanul folyjon.

Meglátásunk szerint a szóban forgó kísérleti oltásokat nem lehetne kötelezővé tenni, azt nem lehetne a munkavégzés feltételeként előírni. Mivel ezek a szerek végleges forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek, így nem állapítható meg tényszerűen azok hatása és mellékhatása sem. Mindehhez az is hozzáadódik, hogy sem a gyártó, sem a kormány, sem pedig az orvosok nem vállalnak érte felelősséget.

Gyermekeinket az intézkedés miatti várható létszámhiány hátrányosan érintené, de elutasítunk minden arra irányuló kommunikációt is, ami a gyermekek egészségének megóvását helyezi középpontba az oltás kieszközlése kapcsán. Az utóbbi hónapokban ugyanis láthattuk, hogy az oltottak is megfertőződnek és ők is fertőznek. Vagyis a rendelkezéssel senkit nem véd meg a kormány, sem a fenntartó. Számunkra egyedül az lenne elfogadható, ha a fenntartó a kérdés eldöntését a munkavállalóira bízná. Aki fél a vírustól, az beoltathatja magát. Aki viszont jobban tart a vakcina mellékhatásaitól, annak munkahelye elvesztése nélkül is legyen joga nemet mondani az oltóanyagra.

Az oktatási intézményekben a létszámhiány miatt kialakuló nevelés csorbája hosszútávú hiányosságokat, a gyermeinkre nézve bepótolhatatlan hátrányokat okozna, a lelki károsodásról nem is beszélve, amikor is szembesülnie kell azzal, hogy a szeretett tanítója, vagy tanára már nem láthatja el a munkáját. A kötelező oltást elutasító pedagógusok 2022 január 1-jével fizetés nélküli szabadságra kerülnek. A munkából kiesett pedagógusok helyettesíítésének megoldását a fenntartó a jelen állapotban is leterhelt többi pedagógusra kívánja hárítani. Sok esetben nem lesz megoldható a szakos tanár pótlása. Ezzel a  gyermekek megfelelő tanulási folyamatai is sérülnek!

Szülők, nagyszülők mellett hívjuk és várjuk a munkatársak, családtagok, valamint az intézkedéssel egyet nem értő állampolgárok cselekvő magatartását!

Kérjük, álljon ki Ön is az érintett dolgozók mellett, hogy a Berettyóújfalui Tankerületi Központ vezetőjének, Majosi Pálmának címzett beadványunkat minél több támogató aláírás kísérhesse!


Lisztes Tünde (szülő)    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )