Kerti hulladék égetés szabályozásának módosításáért

1. Sziasztok!

Mint tudjátok évek óta nagy probléma a kerti hulladék égetés illetve az ezt szabályozó rendelet be nem tartása Biatorbágyon. Mivel mostanra napi szintű problémává nőtte ki magát ez az ügy, ezért a Biatorbágyi fórumon javasoltam egy petíció indítást, amit jelen online petíció megszerkesztésével én el is kezdek, és addig nem nyugszom míg ezt az ügyet meg nem oldom nem csak saját, és kisgyermekem egészségének megőrzése érdekében, hanem a tiétekében is. A kerti hulladék égetése szabályos dolog ma.

Arról hogy mit lehet égetni itt olvashatok bővebben:

nem bűncselekmény, ám a nem megfelelően megválogatott kerti hulladék égetés - mint az avar, és diófa levél és az abból felszálló füst amely - rengeteg méreganyagot tartalmaz. Erről itt olvashatok bővebben: http://napidoktor.hu/blog/mergezo-diolevel-egessuk-vagy-komposztaljuk/

A jelenlegi szabalyozás sajnos nem teszi egyértelműen tilossá, sőt mint lomb szerepel is az égethető kerti hulladékok listájában. Ezért írtam ezt a petíciót és kérlek írjátok alá minél többen, hogy az avar égetés legyen szabály ellenes, legyen következménye annak ha valaki mégis meggyújtja illetve olyan időjárási körülmények között éget amit a már még lévő szabályozás is tilt. Az égetés egy évben összesen 7 hónapon át lehetséges, tehát az év több mint felében, ne legyen mindegy senkinek hogy milyen levegőt szívunk, hogy hétfőn és pénteken ki lehet e menni az utcára, hogy ki lehet e nyitni az ablakot stb stb. A petíciót kellő mennyiségű aláírás után hivatalosan is be fogom jelenteni.

Célkitűzés: Kerti hulladék égetés szabályozásának módosítása, azaz az avar és diófalevél égetése tiltasra kerüljön, illetve szankcionálásra. A rendeletben szereplő tiltott időjárási viszonyokban való égetés is szankcionálva legyen, az önkormányzat által.

Köszönettel:Básty-Irimia Bianka Eleonóra

Básty-Irimia Bianka Eleonóra    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével