Kérjük a Fitness-Edzőtermek korlátozás feloldását, egyenlő elbírálást minden szolgáltatónak, vissza nem térítendő támogatást a kötelező zárvatartás időtartamára !

 

 

Kérjük a Fitness-Edzőtermek korlátozás  feloldását, egyenlő elbírálást minden  szolgáltatónak és vissza nem térítendő támogatást a kötelező zárvatartási időszakra!

 

Kérelmünk Petíció  a Fitness  Edzőtermek  korlátozás  feloldásáért nevű Facebook csoportja által 2021 Április 23 napján közzétett “Kérjük a Fitness- Edzőtermek korlátozás  feloldását és vissza nem  térítendő támogatást minden  szolgáltatónak a kötelező  zárvatartás teljes  időtartamára !” c. petíció aktualizálása.

Magyarország Kormánya által 2020 November 11 kezdettel bezárásra kényszerültek a Fitness – Edzőtermek amely  jelenleg  is  tart. Az 5 hónapja tartó bezárás időtartamára KATA-s vállalkozóként bér,  járulék, adó-kedvezményt  nem kaptunk.  Jövedelmünk  nincs hiszen  a versenysportolói  szféra a kisvárosokban  működő  fitness  termek  nyitvatartását  nem  teszik  lehetővé.

Kérjük a Fitness- Edzőternek korlátozás  feloldását, egyenlő elbírálást  minden   szolgáltató szektorban és vissza  nem  térítendő  támogatást a kötelező  zárvatartás teljes  időtartamára. Jogkövető  magatartást tanúsítottunk  mindvégig, vállalkozásaink  önhíbánkon kivűl csőd közeli  állapotba  kerültek, üzlethelyiségeink fertőzéssel kapcsolatos többletkockázatot nem jelentenek, főleg nem a korlátozás alóli mentességet élvező multinacionális vállalatok által működtetett üzlethelyiségekhez. képest. A bezárás időtartamára semmilyen  kompenzációt nem  kaptunk ezért  a vállalkozások  zöme újra  nyitni is  képtelen  lesz.

A fent leírtakra hivatkozva, az alábbiakban aktualizáljuk a petíciónkat:  

 

Tisztelt Operatív Törzs!

A jelen petícióval fordulunk Önökhöz, mivel a Fitness- Edzőtermek indokolatlanul kerültek rendkívül nehéz helyzetbe a 2020  November11. bezárását  követően.. A kormányrendeletnek eleget téve, az üzleteink zárva tartjuk, de kérjük az  Egészség megőrző  fizikai  közérzet  javító  sport  szolgáltatások minél hamarabb történő megnyitását és vissza nem térítendő támogatást a kötelező zárvatartási időszakra! 

Előadni kívánjuk, hogy: - Szakmánkból kifolyólag eddig is nagy hangsúlyt fektettünk a fertőtlenítésre, az egészség  megóvására. A pandémia előtt is szigorú  higiéniai szabályokat vezettünk  be, váltócipő váltóruha, törölköző használata,  folyamatos  eszköz  és  levegő  fertőtlenítés.

 A vírus megjelenésével még inkább betartjuk az egészségügyi előírásokat és a terem  nagyságágát figyelembe  véve létszám  limitet állítottunk fel.

A szolgáltatásban dolgozók döntő többsége KATA-s vállalkozói formában végzi a tevékenységét, így mi nem vagyunk jogosultak a bértámogatásra. Ha mi bezárunk, egészen egyszerűen nincsen bevételünk, kiadásunk viszont ugyanúgy van. 4  hónapon  keresztül fizettük a járulékokat, adókat , bérleti  díjakat stb. bevétel  nélkül   A családjainkat is el kell tartani, számos esetben előfordul, hogy egy házasságban mindkét fél a saját  vállalkozásban fitness- edzőteremben dolgozik, de bármelyik családfenntartó féltől érkező bevétel kiesése jelentős veszteség egy családnak, a többgyermekeseknek, és a gyerekét-gyerekeit egyedülállóként nevelő szülőknek egyaránt. -

Sokunk magánszemélytől vagy cégtől veszi bérbe az üzlethelyiséget (és nem önkormányzattól), amelyet a legtöbb esetben továbbra is fizetnünk kell. A 6:336. § [A bérleti díj] törvény 2-ik bekezdésének értelmezése a jogászok által messze nem egyértelmű, így a bérbeadók zöme változatlanul fenntartja a követelését.

 A 2020 évi korlátozások során, többségünk 5-6 hónapot is  szüneteltette a tevékenységét, akár több hónapig is zárva tartott, bízva a helyzet javulásában. Emiatt, sokunk felélte tartalékait, az elhúzódó lezárást egyszerűen már nem bírjuk el az újra  nyitáshoz  pedig nincs minimális  anyagi  forrásunk  sem.

A fent leírt tények alapján megállapítható, hogy a Covid-19 elleni védekezés, azaz a szükséges higiénia fenntartása és fokozása rendkívül hatékonyan megoldható a Fitness- edzőtermek  szolgáltatásai esetében  is.. Ennek következtében, a fertőzés kockázata jóval alacsonyabb, mint például a jelenleg is nyitva tartható üzlethelyiségek többségében. Gondoljunk csak a szuper-, és hipermarketekre, a háztartási boltokra vagy éppen a nemzeti dohányboltokra.

   Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy  a kis városok egyébként  is hátrányos  helyzetű, családi jellegű fitness edzőtermek 2020.  November11. óta   zárva  tartanak hiszen  számukra nem  volt  lehetőség  a  versenysportolók miatti  részleges nyitva tartásra   sem. Ezek a vállalkozások   segítség  nélkül tönkre  mennek, újra  nyitni  képtelenek, aminek  következménye, hogy  hozzájárul a helyi  lakosság egészségének további  romlásához. 

  A jelen petícióban ismertetett indokaink alapján, kérjük tisztelettel az Operatív Törzset, hogy támogatólag tolmácsolja Magyarország Kormányának az alábbi kérelmeinket: ·

- Kérjük a szabadidős egészségmegőrző  sport szolgáltatások megnyitását, hiszen a fentiekben ismertetett szigorú szakmai protokollnak köszönhetően, a fertőzés veszélye csekély. A szakemberek többségének anyagi helyzete pedig már egyszerűen tarthatatlan. Szeretnénk élni az Alaptörvényben foglalt munkához való jogunkkal a kötelező bezárás  idejére visszamenőleges támogatás iránti  igénnyel.   ·        

- Kérjük, hogy a fitness.- edzőtermeket működtető vállalkozók közel 80%-át reprezentáló ún. KATA-s vállalkozók részére, valamint az átalányadózás és a normál adózás hatálya alá tartozó de alkalmazottat nem foglalkoztató egyéni vállalkozások részére, a zárvatartás minden megkezdett hónapjára, az állam a mindenkori nettó minimálbér összegének megfelelő vagy legalább nettó százezer forint vissza nem térítendő támogatást biztosítson.   ·   

-  Kérjük, hogy az  egészség  megőrző sport területén tevékenykedő korlátolt felelősségű társaságok és egyéb céges vállalkozási formák részére (ideértve az alkalmazottakat foglalkoztató egyéni vállalkozókat) a külföldi gyakorlathoz hasonlóan, a 2019 évi árbevételük alapján, az állam méltányos összegű havi támogatást, valamint legalább 50-80%-os bértámogatást megállapítani szíveskedjen!   ·   

-   Szeretnénk megemlíteni, hogy a BKIK által megemlített kamatmentes, ún. újraindítási hitel felvételének lehetőségével a fitness- edzőtermeket működtető  vállalkozók jelentős része nem kíván vagy  nem tud élni, hiszen eladósodottsághoz vezetne egy olyan gazdasági helyzetben, ahol nincs rálátásunk se a várható bevételre, se pedig a korlátozások feloldásának pontos időpontjára. Mindebből kifolyólag kérelmezzük a vissza nem térítendő állami támogatásokat vállalkozási formától függően.

-Támogatjuk a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által javasolt négyzetméter alapú nyitást, mivel szolgáltató helyiségeink már a zárás előtt is hasonló elven működtek. Újra  nyitás  esetén nem  tartjuk  elfogadhatónak, hogy  a szolgáltatásokat csak  oltási  igazolvánnyal lehessen  igénybe  venni ! Hátrányos  megkülönböztetést kellene alkalmaznunk amely minden  szolgáltatási területen tovább növelné  a  bevétel  kiesést !

A sajtóban leírtak szerint, a járványügyi szakemberek állítását elfogadhatatlannak és alaptalannak tartjuk. Semmilyen tanulmány sem támasztja alá — se Magyarországon, se pedig külföldön —, hogy a megfelelő higiéniával működtetett fitness-  edzőtermi szolgáltatások nagyobb kockázatot jelentenének, mint a jelenlegi zárvatartási periódus alatt kivételezett és nyitvatartható boltok, legfőképpen a multikhoz képest, de ez igaz bármilyen egyéb boltra vagy magánegészségügyi szolgáltatóra. A részletes szakmai indoklás nélküli  bezáratásunkat és a bezárás idejére történő adó  és  járulék  fizetési  kötelezettséget felháborítónak tartjuk!

Kifejezni kívánjuk, hogy a jelen petícióval az egészség  megőrző ,  fizikai közérzet  javító sport szolgáltatók teljes spektrumát képviseljük.

Megértésüket és támogatásukat előre is köszönjük!

A pozitív döntés reményében, Maradunk tisztelettel,

Fitness-  Edzőterem , egészségmegőrző sport  szolgáltatók

  Petíció a Fitness-Edzőtermek  korlátozás feloldásáért elnevezésű FB csoport     

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Bodó Éva petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )