Kérjen bocsánatot az ATV Sárosdi Lilla színésznőtől és az összes áldozattól!

Az ATV a mai nap (2017.10.19.), A nap híre című  műsorának keretében a szavazásra bocsátotta Sárosdi Lilla szexuális bántalmazásának az ügyét, miután a színésznő a mai napon megnevezte zaklatóját. A csatorna az alábbi kérdést tette fel a nézőknek: “Sárosdi vs. Marton: Ön kinek hisz?” A szexuális erőszak komoly, akár évtizedekre kiható traumát, lelki károsodást okoz az áldozatnak. Sárosdi Lilla nagy bátorságot tanúsított, amikor névvel vállaltan mesélte el az évekkel ezelőtti esetet, abban bízva, hogy a Harvey Weinstein-ügy után megérett a magyar társadalom arra, hogy az ő ügyében is igazságot szolgáltasson. Megdöbbentőnek és szomorúnak tartjuk, hogy két évvel az Éden Hotel-ügy, és egy évvel a Kiss László-ügy után még mindig ott tart egy TV-csatorna, hogy az áldozatok élményét és az elkövetők felelősségét relativizálja. Az a csatorna ezzel áldozathibáztatást követet el, amibe a közvéleményt igyekszik bevonni. Ezzel megalázza a szexuális erőszak áldozatait és az elkövetők pártjára áll. Követeljük, hogy az ATV haladéktalanul távolítsa el a kérdéses tartalmat, és kérjen bocsánatot Sárosdi Lillától, a szexuális erőszak áldozataitól és nem utolsó sorban a nézőitől!