Kérelem, kutyafuttató terület kialakítására.

Az ÖMV benzinkút mögötti, korábban parknak tervezett - de mára teljesen lepusztult - területre szeretnénk kutyafuttatót létesíteni.

kutyafuttató1.jpg

Kérjük, hogy az önkormányzat minősítse át a területet és az arra hivatott szakemberek egy kis - az ebek számára megfelelő - kerítéssel zárják körbe azt.

kutyatérkép1.jpg

A kerületnek ezen a szélén családi házak és 10-20 lakásos épületek vannak. Többsége kis kerttel rendelkezik, amely ebtartáshoz elegendő, de az állatok mozgásigényét sokszor nem tudják az udvaron belül kielégíteni. A lakónegyedhez legközelebb a Hegyvidéken, a XII. kerülethez tartozó Gesztenyés-kertben van kutyafuttató, ahol biztonságosan el lehet engedni az állatokat. Mivel a szomszéd kerületben is hasonló beépítettségi jellemzők vannak, az ott lakók is használják a futtatót, melyben e miatt sok az eb és a gazda.

Úgy véljük, hogy az Önkormányzat egy kis erőfeszítéssel jelentősen növelhetné a Sas Hegy oldalában élő ebtartók komfortérzetét a kutyafuttató kialakításával.

A néhai parkrész jelenlegi állapotán pedig csak javítana, ha körbe kerítenék és csak a kutyák és gazdáik használhatnák.   Előre is köszönjük mielőbbi döntésüket és segítségüket ahhoz, hogy élhetőbbé váljon a kerületnek e része.

Az aláírással felhatalmazom Hujder Zoltán petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.