Jogellenes a burkini tilalom a fürdőhelyeken, legyen jogegyenlőség !

 

Ami létezik, az az önkifejezés szabadsága: vallási meggyőződésünket és egyéniségünket öltözködésünkkel szabadon kifejezhessük, jogellenesnek minősítem a muszlim fürdőruha (Burkini) tilalmát a fürdőhelyeken! 

A burkini ügyén látszik, hogy nem lehet jogi szempontból elfogadható magyarázatot adni arra, miért lehet megjelenni a strandon farmerben, hosszú ujjú pólóban és kalapban, de burkiniben miért nem. Ahogy arra sem, miért ne lehetne megjelenni az iszlám vallásra utaló öltözetben, ha az egész hátunkat beborító kereszt- vagy Dávid-csillag-tetoválást bármikor megmutathatjuk a strandon. Politikai, kulturális, erkölcsi válaszokat adhatunk a kérdésre, de jogi alapot nehéz teremteni hozzá. Ebből a szempontból következetes volt az a bajor bíró, aki egy interjúban azt mondta: ha törvény születne arról, hogy tilos a bajor bíróságokon dolgozó muszlim nőknek a fejkendő, mert vallási jelkép, akkor az lenne a logikus, hogy lekerüljön a bíróságok faláról a kereszt is. A bajorok viszont alighanem ragaszkodnak a kereszthez – különben nem lenne ott –, a muszlim nők meg a kendőhöz. A kereszt évszázadok óta ott lóg: logikus érv az is, hogy miért pont most vennék le. Alkalmazkodjon az, aki később jött. Jogi szempontból viszont ez másképp nem képzelhető el, csak úgy, hogy nem mindenkire azonos jog vonatkozik. Az egyik vallási jelképet tiltjuk, a másikat nem – lesznek a törvény előtt egyenlők és egyenlőbbek. 

Az alapvetően szabadságjogi vitához bőrgyógyászok kínáltak fel egy teljesen új perspektívát: a burkini segíthet a bőrrák megelőzésében. A bécsi 16. bőrrák-világkongresszuson beszéltek arról az onkodermatológusok, vagyis a bőrdaganatokkal foglalkozó bőrgyógyászok, hogy a burkini hosszabb távon életet menthet – írja az MTI. (2016)

Mind a melanóma, mind bazalióma kialakulása az UV-sugárzásra vezethető vissza leginkább, márpedig tanulmányok bizonyítják, hogy a napozószerek nem alkalmasak a bőrrák megelőzésére  – mondta Claus Garbe, az onkodermatológusok európai szövetségének német elnöke. Szerinte ezért a legjobb védekezés a megfelelő ruházat, és ennek egyik formája lehet a burkini. 

A párhuzamos társadalmak nyilván nemkívánatosak. Azt viszont el sem tudom képzelni, milyen zóna kezdődik ott, ahol a jogegyenlőség véget ér.

Ha mások lehetnek bikiniben, akkor legyen jogegyenlőség és engedjék meg , hogy tisztán követhessük az iszlám vallás előírását, amely megköveteli a hívőknek,  hogy takarják magukat. 

Tehát vonják vissza a burkini tilalmat minden fürdőhelyen!

Hadd viselhessünk mi muszlim nők burkinit fürdőző helyeken és ne kelljen bikiniben mutogatni magunkat avagy otthon maradni, amiért kiküldenek minket fürdőhelyekről,  ahogy meglátják a muszlim fürdőruhát a burkinit!

#jogegyenlőség #szabadburkini #szabadakarat

Tegyünk érte, írjátok alá a petíciót! 

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Sütő Andrea ( Salama), hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook