Itt az ideje, hogy a BGSZC Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum is a tanárok mellé álljon a sztrájkban!

Kedves Tanárok, Diákok, Felelős Állampolgárok!

    Az utóbbi időszakban a pedagógusok helyzetével kapcsolatban hatalmas sztrájkhullám söpört végig az egész országon. Ennek hatásására már számos oktatási intézmény kinyilvánította szolidaritását a sztrájkban résztvevő tanárok mellett.

   Úgy érezzük most a mi iskolánkon a sor, hogy megtegye ezt a lépést.

   Ezért is kérjük mi, károlyis diákok iskolánk vezetőségét arra, hogy akár egy közösségi média platformon megosztott bejegyzéssel, vagy más általuk preferált módon, fejezze ki támogatását a sztrájkban részt vevő pedagógusainknak.

    A tanársztrájk akkor tört ki igazán, amikor az év elején indult megmozdulásokra válaszul a kormány egy rendelet meghozásával képes volt megfosztani a pedagógusokat a sztrájkhoz való joguktól. Legalább is törvényes keretek között nem tudják azt gyakorolni, mindannak ellenére, hogy az Alaptörvény kimondja, a sztrájk alapjognak minősül.

    Ettől függetlenül a tanárok egyrésze nem hajlandó ebbe beletörődni, és kiállnak saját, valamint diákjaik jövőjéért, egy olyan országért, ahol az oktatási rendszer biztos alapokon áll. Az utóbbi hetek során láthattuk azt is, hogy ha szükség van rá akár polgári engedetlenségbe is kezdenek.

   Bizonyos tankerületek ezt a fajta magatartást nem hagyták szó nélkül, és fenyegető hangvételű leveleket küldtek szét országszerte a pedagógussztrájk mellett nyíltan kiálló tanároknak. Azonban, a Kölcseys tanárok kirúgása volt az, ami a legnagyobb média visszhangot kapta az elmúlt hetekben.

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Karolyi Bagoly láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...