Írja alá, ha támogatja, hogy megkaphassák diplomájukat nyelvvizsga nélkül azok, akik három félév online oktatás után sikeres záróvizsgát tesznek 2021-ben.

Az ország gazdaságának előmozdítása érdekében egyetemisták, főiskolások vállaltuk, hogy nappali vagy levelező tagozaton tovább-, átképezzük magunkat az államilag elismert felsőoktatási intézményekben. Elhatározásunkat az egész világot súlytó vírushelyzet sem ingatta meg. Kitartottunk helytállva tanulmányaink során és a munkahelyünkön, hogy ezzel is segítsük a nehéz helyzet ellenére az ország gazdaságának életben tartását az elmúlt másfél évben. Három félévet töltöttünk online oktatásban, amikor többször hallottuk tanárainktól, - akik mindent megtettek azért, hogy a tananyagot a lehető legprecízebben adják át a körülmények ellenére, hogy személyes találkozás esetén nem így kapnánk az információt.

Helytálltunk a felsőoktatási intézményekben és a munkahelyünkön, miközben családot tartottunk fent és gyereket neveltünk, vagy éppen saját család alapításán gondolkozunk. Ránk is hatott anyagilag, gazdaságilag a vírushelyzet, fizettük a tandíjat, ha többeknek nehéz is volt, de ami a legfontosabb lelkileg is nagyon megviselt minket, hogy nem tudtunk közösségben tanulni, egymást erősíteni a vizsgák alkalmával, egyedül kellett megküzdeni a mindenki számára stresszes helyzettel, a vírussal, a vizsgákkal, a bizonytalansággal, a munkahelyen való helytállással, munkahely kereséssel és a család egyben tartásával.

A koronavírus-járvány első hullámában Magyarország Kormánya a Gazdaságvédelmi intézkedések között bejelentette, a Magyar Közlönyben 2020. április 10-én megjelentette, hogy lehetőséget biztosít a felsőoktatásban tanulóknak arra, hogy nyelvvizsga nélkül is megkapják diplomájukat egy félév online oktatás után, a vírushelyzetre hivatkozva, a gazdaság stabilitása, erősítése érdekében:

Magyar Közlöny 2020. évi 71. szám  -  1927

A Kormány 101/2020. (IV. 10.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet során teendő egyes, a felsőoktatási intézményeket és a hallgatókat érintő intézkedésekről A Kormány az Alaptörvény 53.  cikk (2)  bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, figyelemmel a  koronavírus elleni védekezésről szóló 2020. évi XII. törvény rendelkezéseire, a 16.  § tekintetében az  Alaptörvény 53.  cikk (3)  bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a  koronavírus elleni védekezésről szóló 2020. évi XII. törvény 3. § (1) bekezdése szerinti országgyűlési felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

6. § Aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól.”[1]

A petíciónk elején megfogalmazottakat figyelembe véve, tisztelettel arra kérjük Magyarország Parlamentjét és a Kormányt, hogy az idén végzett, sikeres államvizsgát tett hallgatók is kapják meg diplomájukat, hasonlóan a vírus első hullámában hozott intézkedésekhez. Célunk, hogy a tanultakat munkánkba beépítsük, olyan állásokat tudjunk betölteni, ami tovább erősíti a gazdaságot. A mai élethez valóban fontos legalább egy idegen nyelv társalgási szintű ismerete, ezt mi is tudjuk, ezért sokan tervezzük a nyelvvizsgát megszerezni tanulmányaink elvégzése után. Az elmúlt másfél évben be kellett osztanunk erőnket, figyelmünket, rangsorolnunk kellett, ezért többen abbahagytuk a nyelvtanulást.

Bízunk benne, hogy fontosak vagyunk Önöknek mi, akik most is a félévvégi- és államvizsgára készülünk. Megtettük amire vállalkoztunk erőnkön felül minden területen, most bizalmat, segítséget kérünk az ország Parlamentjétől, Kormányától!

[1] Magyar Közlöny 2020. évi 71. szám, 1927. file:///C:/Users/Melinda/Downloads/MK_20_071.pdf Letöltés dátuma: 2021.05.03.      


Milton Friedman Egyetem Kommunikáció és médiatudomány 2018    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Milton Friedman Egyetem Kommunikáció és médiatudomány 2018 petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...