Igénybe vehessék a mozgáskorlátozottak a buszt, ha van rendelkezésre álló hely és a feltétel adott (bővebben a leírásban)

TÉNY: Ha egy buszon belül van kerekesszékes és mellette babakocsis hely is, akkor a kerekesszékesnek a biztonsági övet be kell kapcsolnia, a babakocsisnak viszont nincs biztonsági öve, mivel van, aki tartja/fogja.

KÉRELEM1: Amennyiben a buszra egy második kerekesszékes érkezik és legalább az egyik kerekesszékesnek van segítője, aki tartja a kerekesszéket, akkor engedjék meg, hogy a segítség nélküli kerekesszékesnek a biztonsági övvel bekapcsolt helyre helyezését követően a másik, segítséggel rendekező kerekesszékes az üres,
babakocsis helyre állhasson. A kerekesszékes, akinek van segítsége, a súlyánál fogva nagyobb biztonságban van, mint egy babakocsis, ennek tudatában pedig a téli hidegben ne kelljen ok nélkül várakoznia a másodjára érkező kerekesszékesnek a mínuszokban.

KÉRELEM2: Biztonsági öv felszerelése a babakocsis helyre is és kivételes esetekben (pl. extrém hideg), méltányossági alapon egy kerekesszékes is odaállhasson becsatolva úgy, hogy nincs segítsége és a kerekesszékeseknek kijelölt hely már egy másik mozgáskorlátozott által foglalt.

UI: Villamosokon ilyen nincs, mivel nincs rámpa. :) Feltoljuk a kerekesszékest vagy felmegy magától...  S senki nem problémázik.

A KÉRELEM1 és KÉRELEM2 elfogadásával ért egyet, aki a petíciót aláírja!

Kérem, segítsenek, hogy egy mozgáskorlátozott se várakozzon ok nélkül, mert vannak vonalak és időszakok, ahol egyébként is 10-15 percenként jön egy-egy alacsonypadlós busz (és mínuszokban ez sokat számít)! 

----------------------------------------------------------------
MÓDOSÍTÁS A KÉRELEM2-HÖZ (frissítve 2020.02.01 14:17-kor): Természetesen mivel a szabályzat úgy szól, hogy a "fogyatékos személy és eszközének együttes tömege nem haladja meg a 250 kg-ot", ezért ha két kerekesszékes száll fel, akkor a kettejük súlya nem szabad, hogy átlépje a 250 + babakocsisoknak engedélyezett tömeg által adott kg-ot.

----------------------------------------------------------------
A petíciót aláírói a KÉRELEM1 és KÉRELEM2 -re vonatkozólag foglalnak álláspontot. Alábbi link csak és kizárólag az érvelésem a jelenlegi szabályzat tudatában amellett, hogy miért fogadható el a javaslatom, nem tartalmaz egyéb kötelezettséget az aláíró felé!
Érvelésem: https://www.facebook.com/csaba.hodovanszki/posts/3276593925690385

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Csaba Hodovánszki, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook