IGAZSÁGOT MAMBO ÉS BETTY ELEFÁNTOKNAK!

©Future_for_Elephants.jpg
 
Tisztelt Dr. Nagy István agrárminiszter úr!
 
Két, valaha az afrikai vadonban született, csodálatos elefánt meghalt, 2020 augusztusában egy cirkusz fogságában, Magyarországon. Az első információk szerint megfulladtak, feltehetően egy szállítóeszközben. A cirkusz először ezt nem hivatalosan. csupán egy Facebook-oldal számára cáfolta annyi információ közlésével, hogy az állatok valamilyen (meg nem nevezett) vírus következtében haltak meg, azonban sehol semmilyen hivatalos közleményt nem adott ki az ügyben. Az alábbi információk azonban rögzítésre kerültek a www.elephant.de adatbázisban, az állatok halálának idejeként: "† 2020-09-00", haláluk okaként: "unknown"/ismeretlen - feltüntetésével.
https://www.elephant.se/database2.php?elephant_id=3419
https://www.elephant.se/database2.php?elephant_id=5393
https://www.elephant.se/location2.php?location_id=875
 
 A cirkusz augusztus közepe óta, tehát két hónapja hallgatott, csupán a közösségi média, a petíciók, a magyar és nemzetközi együttes nyomás hatására, október 21-én tett közzé a társulat egyik tagja a Facebook-oldalán egy bejegyzést az elefántok haláláról, az okot ismeretlennek feltüntetve. 
 
Október második felében azonban hivatalosan is megerősítést nyert a szegény állatok halála, amely bizonyítottan augusztus közepén történt, tehát 2 hónapig folyt a titkolózás! Tovább az is kiderült, hogy valóban a kamionban találták meg szegény két szegény elefántot holtan, harmadik társukat épphogy sikerült megmenteni.
A hatóságok eddigi nyilatkozata szerint az állatorvos fertőző betegségre utaló jeleket nem talált, az állatok halála valószínűsíthetően a szállítással hozható összefüggésbe. Mint kiderült, boncolás nem volt, az állatok testét további vizsgálat nélkül, szabályellenes módon, haladéktalanul elföldelték. Időközben kiderült, hogy szerencsétlen elefántok agyarait az elföldelés előtt eltávolították, melyeket a hatóságok azóta lefoglaltak.
 
Október végén a NÉBIH az illetékes hatóságok bevonásával, az esetről való tudomásulvételt követően azonnal célzott helyszíni vizsgálatot folytatott le. A hatósági ellenőrzés során feltárt jogsértések miatt a NÉBIH hatósági eljárást indított állatvédelmi- és az állatok holttestének megsemmisítése vonatkozó szabályok megsértése miatt, valamint állatkínzás vétségének gyanúja miatt megtette a büntetőfeljelentést is! 
 
Követeljük az eset teljes körű kivizsgálását, a történtek nyilvánosságra hozását és amennyiben az állatok halála bármilyen mulasztás, vagy vétség miatt következett be, úgy az ezért felelős személyek felelősségre vonását! Igazságot Mambónak és Bettynek!
 
 Tisztelettel,
a petíciót aláíró állatbarátok, állatvédők
 
 
fotó/photo©Future for Elephants
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tegyünk együtt az állatokért!    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Tegyünk együtt az állatokért! láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...