Hálapénz - Magyar Orvosi Kamara Etikai Bizottsága tagjai

Alulírott magánszemélyek szeretnék feltenni azt a kérdést a Magyar Orvosi Kamara Etikai Bizottságának, hogy a Bizottság tagjai orvosi munkájuk során elfogadnak-e hálapénzt.

Kérdezzük ezt azért, mert tudni szeretnénk, hogy azok, akik orvosetikai kérdésekben döntenek, maguk betartják-e a Kamara saját etikai normáit.

A kérdés feltevésére a napokban nyilvánosságra került döntésük vezetett bennünket arról a sajtóban elhíresült Veszprémben praktizáló nőgyógyász-onkológusról, akit egy betege hálapénzhez kötött ellátás miatt jelentett fel. A szóban forgó onkológus működéséről az Etikai Bizottsága májusban elítélőleg nyilatkozott, ám tagjai sorából érthetetlen és elfogadhatatlan módon nem zárta ki.

Nyílt levelünkkel, kérdésfeltevésünkkel szeretnénk hozzájárulni, hogy az orvos társadalom, az egészségügyi finanszírozási szakma és a nyilvánosság előtt, azok bevonásával élénk vita alakuljon ki, reményeink szerint egy a jelenleginél elfogadhatóbb és igazságosabb megoldás felé terelve a folyamatokat. Erre csak akkor lesz remény, ha a döntéshozók nem érdekeltek a rendszer fenntartásában.

2017. május 22.

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Szöllősi Melinda, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...