A közoktatásért!

Quoted post

egyanya

#287

2013-02-03 00:08

#286: Elkeseredett - Re:

Drága elkeseredett Tanár Úr / Tanárnő!

Mi, elkeseredett szülők Önök mellett állunk! Az oktatás közös ügyünk! A gyermekem iskolájában nem tudom elmondani a gondolataimat, mert nem tudom, hogy mi lenne a reakció. Ez már politika, amit én nem vihetek ba az iskolába. Honnan tudják meg a tanárok, hogy mellettük állunk? ...

Válaszok

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-02-03 00:59:07


Tudorka2

#290 Re:

2013-02-03 09:34:21

#287: egyanya -

Kedves "Egy anya"! Miért Ne vihetné be az iskolába a problémáját??? Az iskolákban nem kampányolhatnak PÁRTok, de a szülőknek muszáj mindent felvetni, amit problémának látnak. A szülői munkaközösségek összeírhatják, h mi a bajuk, s azt egyrészt továbbíthatják az igazgatónak, az illetékes felügyelőnek, a  Klebersberg központnak és ha szükségesnek tartják, akkor a sajtónak is. A civil érdekérvényesítés teljesen természetes egy demokráciában, intézményektől függetlenül. A véleménynyilvánítás szabad. Ebből kell kiindulni. Ráadásul a szülők sokkal könnyebb helyzetben vannak, mint a tanárok, hisz nem az állásukkal játszanak. A tanárok esetében az a probléma, hogy egy elbocsátás mögött esetleg meghúzódó politikai indokot nehéz bizonyítani, bár nem lehetetlen.

Mindegy szülő, diák vagy tanár: bárkik kezdenek akcióba fontos, hogy minden probléma konkrét és dokumentált legyen. helyben kell elkezdeni cselekedni. Rajta! Olyan természetesnek kellene lennie annak, hogy fellépünk az érdekeinkben minden lehetséges törvényes eszközzel, hogy nem kertelünk és elmondjuk a véleményünket, mint a levegővétel. Elmúlt a Kádár rendszer, fenébe a zsigeri görcsökkel, ne húzzuk magunkra, ami nem lenne, ha nem félnénk végre élni a törvényes jogainkkal.