Kiállunk Bayer Zsolt mellett cigány-ügyben

Quoted post


Vendég

#48 Növeli, ki elfödi a bajt.

2013-01-09 08:11

"Én rendet akarok. Azt akarom, hogy minden tisztességes cigány ember boldoguljon ebben az országban, és minden, társadalmi együttélésre képtelen és alkalmatlan cigány pedig legyen kirekesztve a társadalomból. Azt akarom, hogy ők ne legyenek, igen. Ne legyenek velünk, ne legyenek közöttünk. A zérónál is zéróbb tolerancia sújtsa őket. Legyenek kirekesztve mindenhonnan, ahol emberi tevékenységek zajlanak. Maradjanak végleg börtönben, vagy ha bármilyen esély mutatkozik a megnevelésükre, akkor ez történjen meg a megfelelő intézményekben. De ne legyenek eltűrve, ne legyenek megmagyarázva, ne legyenek „megélhetési bűnözők”, ne értse meg senki a cselekedeteiket, és ne magyarázza azzal, hogy szerencsétlenek a körülmények áldozatai. Mert ha egyetlen pillanatra is elfogadjuk ezt a szemforgató marhaságot, akkor a Mad Max világa köszönt ránk. És bizonyos értelemben már ránk is köszöntött. Mert ma Magyarországon egy szülő, ha egyáltalán el meri engedni tizenéves gyermekét valami szórakozóhelyre, akkor azért a lelkére köti: ha bemegy egy cigány, légy résen! Ha egynél több megy be, azonnal menekülj! Hogy ez rettenetes? Az! De arra adjon már valaki választ, hogy ki tehet minderről? A rettegő szülők, a rettegő falusi öregek, a megalázottak és megnyomorítottak – vagy azok a cigányok, akik elkövették mindazt, amit elkövettek? És mennyiben felelősek mindazok, akik rosszul értelmezett emberjogi érzékenységüktől vagy csupán egyszerű érvényesülési szándékaiktól vezérelve adják alájuk a lovat, és bármit tesznek is, mindig előállnak valami magyarázattal, és mindig a többségi társadalmon akarják elverni a port?

...Aki nem érti, mi készül a magyar falvakban, a magyar kocsmák mélyén, a magyar vasútállomásokon, nyilvános vécékben, a cigánysorok sarában – az mind hülye. Soha még ennyire nem voltak húsba vágóak Babits szavai: „Növeli, ki elfödi a bajt.” És mindenki elfödi, aki ma nem a lényegről beszél, vagyis a cigányság egy részének büszkén és önként vállalt társadalmon kívüliségéről.

Még egyszer és utoljára mondom: nem akar itt senki likvidálni sem cigányt, sem zsidót, sem feketét, sem arabot, sem senkit. S ha valaki likvidálni akarna, jómagam és a pártom állna elsőként ennek útjába, tetszik ez nektek vagy sem, nem érdekel. De jó, ha tudjátok: ami van, fenntarthatatlan és robbanás előtt forrong. „Ami van: széthull darabokra” – ezt tartsátok szem előtt. És nem a nem létező likvidálástól kell rettegni, nem engem kell likvidálni – hanem a problémát kell megoldani, bármi áron. Hogy ne legyenek késelő, lincselő, erőszaktevő cigányok közöttünk. És nem cigányokból se legyen ilyen, egy sem. Vagy szerintetek legyen? Na ugye.

Bayer Zsolt"

Válaszok


Vendég

#308 Re: Növeli, ki elfödi a bajt.

2013-01-22 14:22:56

#48: - Növeli, ki elfödi a bajt.

Igen Tisztelt Bayer Úr!

Az rendben van, hogy beszélni kell a cigánybűnözésről, az is rendben, hogy tenni kellene érte, vagy miatta valamit!

Viszont kérdem én Öntől (aki a cigányokmellett élek születésem óta 55 ) mit tehetek én, vagy a másik honfitársam?A törvényhozóknak kellene olyan döntéseket hozni, ami visszaszorítaná a cigánybűnözést! Önnek lehet jobb lett volna az újságban megjelent írása helyett a parlamentben előterjeszteni külömböző szigorításokat az erőszakos bűnözések ellen és nem csak a cigányokra vonatkozóan!

Most a 2/3- dal mindent ellehet fogadtatni, akkor az erőszakos büncselekmények szigorítását miért nem szorgalmazza senki? Persze tudom én, hogy sok fehérbőrű honfitársunk ugyanúgy sok erőszakos büncselekményt követ el, csak annak nem nyilvánít a sajtó akkora vizhangot, így nem is hergeli annyira a közvéleményt, de a bűneiért ő is ugyanúgy feleljen!

Elsősorban munkát kellene nekik adni, mert amíg nem dolgoznak addíg mindíg bűnözni fognak! Olyant nekem ne állítson senki, hogy "mert nem akarnak dolgozni" az nem igaz! Nem veszi fel őket senki már eleve az előitéletek miatt!

Tehát "száz szónak is egy a vége" a törvény kemény szigorítása volna a megoldás, és ezt Önök tudják megtenni ODAFENT A PARLAMENTBEN!

János