Tárgyalásokat a felsőoktatásért!

Quoted post


Vendég

#120 Re: Re: Re: Re:

2012-12-21 23:42

#116: danibusz - Re: Re: Re:

Kedves Danubiusz!

1) Engem nem az érdekel, kinek mennyi pénze van, hanem, hogy egy egyetemista mit akar és tud kihozni magából. Attól, hogy gyűlölködsz, nem mész előbbre!! Ne gyűlölködésbe vesztegesd az energiáidat, hanem tanulj, és előbbre fogsz jutni! A hit (elsősorban magadban) nagyon sokmindenre képes! A nélkül pedig ugyanott fogsz vegetálni, csak más okból, akármilyen kormány is könnyíti, vagy nehezíti az életedet!

2) A kutatóknak lehetőségük van ösztöndíjjal külföldre menni és hazajönni, így is lehet "világhírnevet" szerezni.

3) Higyj amit akarsz rólam, de azért egy külföldi posztdoktori ösztöndíjhoz kell diploma, tehát voltam egyetemista. Mindenesetre nem személyeskedni szeretnék ezen a fórumon, de az ilyen beszólásokra kénytelen vagyok reagálni. Szerinted egy fidesz bérenc írna olyat, hogy nem 100%-ig elégedett az intézkedésekkel úgy általában (csak azzal nem ért egyet, hogy gyakorlatilag azért megy a tüntetés, hogy a hülyék szelektálatlanul bekerüljenek az egyetemekre, fizessük nekik a képzést és utána lelépjenek)?

Válaszok

danibusz

#130 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-22 16:32:35

#120: - Re: Re: Re: Re:

Legalább egy akármilyen neve legyen már, így nem tudom, még mit írt!

1)  Értem! Szóval a hitel ingyen van, és mindenki aki okos, az egyetemista! Akkor ön miért nem él hiteleken? Hisz ingyen pénze, és jóléte lesz! Magyarország is így gondolta, és mi lett belőle! (Önnek: államadósság!)
És még a "gazdagok oktatása" elv lényegtelen az önhöz hasonlóknak, hisz "ingyen pénz" van. És munkahelyeket be lehet zárni, hisz az egyetemisták az egyetem után úgyis elmennek innen.

2)Nem érti. Hogy mutassa meg külföldnek, milyen okos, ha meg van szabva, mit kell csinálni? Hisz kell vagy 2-3 hónap pályázás kell az új ösztöndíjra, ha valami új jut eszébe...

3) Miért engem szid csak? Mivel egyetemista vagyok! Hisz akik az egyetemek ellen vannak, azok ellen nem is szólal fel...
Én azt mondom, ha önálló (nem támogatott, csk hitelt kapó) egyetem lesz, akkor az állám húzzon el belőle! AUTONÓMIA! Bár ön nem tudom, mikor volt egyetemista, de a mostani helyzet az, hogy SZTE be fog zárni, ha így halad. Ja, hogy csak világhírű, semmi több! De majd megoldja, hisz ahol tudás, ott a rany lesz a kőből is! (nem vagyunk alkímisták a bölcsek kövével)

És a bunkó "tanuljál és jó lesz" hozzászólásokra válaszoltam. Azokban pedig szó sincs munkahelyekről, de amikor a külföldi munkahelyről szól valaki akkor meg hőbörögnek. Magyarország viszont zár be minden munkahelyet, ami nem állami. Vagy nem is tudta?