Orbán Viktor Fideszét váltsuk le.

Quoted post

Vendég

#24 Re: Re: Re: Re: Re: Még az ún. "baloldal" közvéleménykutató cégei szerint is...

2012-12-07 17:31

#23: - Re: Re: Re: Re: Még az ún. "baloldal" közvéleménykutató cégei szerint is...

A KDNP nem egy önálló párt, ezért mindegy, hogy Fideszt vagy Fidesz-KDNP-t emlegetünk.

Sok szavazat valóban el fog veszni a "nihillben",  például esélye van erre Gyurcsány pártjának, Bajnai pártcsírájának és az LMP-nek is.  A Jobbik viszont valószínűleg simán átviszi majd a küszöböt, ahogy az MSZP is, hiszen ezek 2010 óta stabilan 15% fölött voltak mindig, mindenhol az összes közvéleménykutatónál.  (Mellesleg a Jobbik sokkal inkább az MSZP-ből nőtt ki, hiszen a 2010-ben összeomlott, addig nagypárt MSZP szavazóiból, elsősorban Kelet-Magyarországon, lettek stabilan középpárt.  Ez a jelenség különösen jól figyelhető meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.)

Összefoglalva: jelenleg a legvalószínűbb az, hogy legalább 2018-ig  Orbán Viktornak fogják hívni a miniszterelnököt.

Válaszok

Mara

#25 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Még az ún. "baloldal" közvéleménykutató cégei szerint is...

2012-12-07 19:12:56

#24: - Re: Re: Re: Re: Re: Még az ún. "baloldal" közvéleménykutató cégei szerint is... 

Sok igazság van abban, amit írtál, viszont a remény hal meg utoljára. Én a JOBBIK és a MIÉP között folyamatosan párhuzamot vonok, nálam a két csapat nagyjából egy kategória. Annak idején a MIÉP is stabilan tartotta magát és 3,6 %-os választói akarattal szépen kívül maradtak 2006-ban, vagy az 2002 volt? Már nem is emlékszem, de szép tavaszi idő volt. A JOBBIK névvel teljesen megzavarták az egyszerűbb emberek agyát, a környezetemben is van ilyen. Mára annyit gyúrtam az agyukat, hogy talán elkezdtek gondolkodni. Abban is igazad van, hogy Borsodban az MSZP szavazói álltak át a JOBBIK-hoz, de azért a többség, a Vona vonal a FITYISZ-ből vált ki. Remélem, sosem jutunk el odáig, hogy a tanítvány túlnője a mesterét, mert abból országégés lenne. Én öreg éveimben ebből már nem kérek.

Persze abból is országégés van, ha a FIDESZ bármelyik variácóban veszít, mert azt Orbán még egyszer nem fogja elviselni. A diktátorokra nem ez a jellemző.