Ne hagyjuk! / Don't Let it happen!

Quoted post

csm

#40

2012-09-30 09:23

Javaslom, hogy a moderátor vizsgálja meg a 1173-as aláírás hitelességét. Nekem hamisnak tűnik.

Válaszok

e-Vita

#49 Re: Hitelesség

2012-09-30 13:57:53

#40: csm -

És mégis, vajon mik lehetnek a hitelesség kritériumai egy ilyen online petíció aláírásait illetően? Amit bárki, bármilyen adatokkal "aláírhat"?  És mi az, hogy "hamis" egy aláírás? Talán nem valódi ember írta be az adatokat, hanem talán egy robot?

A petíció indítóinak ill. adminisztrátorainak semmiféle (adatvédelmi törvényen alapuló) adatkezelési nyilatkozatát nem találok - nem mintha az abszolút biztosítékot jelentene, de legalább illik (és törvény is előírja) valamiféle kötelezettségvállalást deklarálni az adatgyűjtésre nézvést, hogy az "aláírók" adatait (IP cím inkluzíve) mire és hogyan fogják felhasználni.

Az "aláírásokhoz" tartozó IP cím alapján (mely adat az adminok, modik rendelkezésére áll) semmibe nem telik bármely aláíró személyazonosságát kiderítenie annak, aki arra jogosultsággal rendelkezik.

Vajon van-e joguk a petíció adminisztrátorainak ("moderátorainak") nyomozást folytatniuk az aláírók személyi adatai után? Talán forduljanak pl. a TEK-hez? Vagy ki tudja, milyen fidesz-jobbik uralta nemzetbiztonsági szervhez, amik ma vannak Magyarországon, akikhez egy ilyen petíció tisztasága ügyében bizonyára sikeresen fordulni lehet... Semmi kétség, hogy ezek a szervek kéjes örömmel fogják kezükbe venni az ügyet. Meg is tudom érteni őket.

Teljességgel érthető az is, ha valaki nem mer a valódi adataival a jenlegi magyar "demokratikus" "köztársaság" lakosaként ilyesmit "aláírni". Attól, hogy valaki a "nem nyilvános" opcióval "írja alá", még minden, közöttük elsősorban a legszenzitívebb adata, az IP címe  bekerül az adatbázisba, amihez megfelelő jogosultsággal és/vagy eszközzel csak az nem fér hozzá, aki nem akar.

Csak értelmiségiek, művészek "aláírásának" a hitelességéhez nem férhet a kétségnek még az árnyéka sem? Pl. egy takarító aláírása csak akkor érhet valamit, ha mondjuk "tisztasági manager"-nek címezi magát, vagy az ilyesfajta mezítlábas inkább szégyellje a foglalkozását, és ne adja meg, mert rontja egy ilyen petíció intellektuális kisugárzását?

Hát tetszenek látni, ez az egyik fő oka, hogy Magyarország a szélsőjobb kezére került. A ballibes értelmiségi elitnek snassz dolog leereszkednie az istenadta nép egyszerű gyermekeihez, nem győzik távoltartani őket fennkölt zártkörű klubjaiktól. Csoda-e hát, ha azokat a szélsőjobb könnyedén magához tudja édesgetni, mert az - elvei és céljai érdekében (akármilyen mocskosak is azok, de) - lemegy a nép közé, kezét nyújtja feléje, elhitetve vele, hogy értük dolgoznak. És legfőképp: velük.