GYES Emeléséért!

Quoted post

ikres.

#3 A minimálbér összege nekünk miért nem jár mi is egész nap hasznos munkát végzünk nem csak magunknak

2012-09-18 12:32

igen vicc az egész ,ha azt nézem az ikreimnek a havi pelenka és egyéb dolgok megvétele mennyi kicsit szomorú ,hogy a 2x 28.500 forintos gyest kellet választanom mert a gyedet nem adták duplán pedig dolgoztam előtte jó pár évet és azt csak 1 gyerekre számolnák és kevesebb lett volna mint a 2x 28.500 ft .megnézném ha egyedül nevelném őket mi maradna a rezsire és az egyéb alapvető kiadásra.szégyen és vicc ,hogy mennyiből kell egy gyereket felnevelni. mennyibe kerül 1 pár normális cipő és 1 normális ruha és még sorolhatnám..................................

Válaszok

twinmom

#5 Re: A minimálbér összege nekünk miért nem jár mi is egész nap hasznos munkát végzünk nem csak magunk

2012-09-18 13:12:41

#3: ikres. - A minimálbér összege nekünk miért nem jár mi is egész nap hasznos munkát végzünk nem csak magunknak

Nekem is ikreim vannak, bölcsire készülünk...apuka kicsit kiakadt, mikor mondtam neki, hogy venni kéne 1-1 pár sport cipőt, 1-1 esőnadrágot+kabátot, 1-1 gumicsizmát, ami összesen alsóhangon 15ezer, úgy hogy nem márkás cuccokat veszek, hanem kínaiból.

Szerencsére nekem normális bejelentett bérem volt, így a gyed több volt mint a 2*28500 és szerencsére vissza is vesznek, akkor elviselhető ez az összeg.

Nem tudom mit gondolnak, hogy mire vállaljon az ember gyereket? és nekem ne jöjjenek azzal, hogy előtte kell rákészülni, spórolni, mert az amúgy sem sok fizetésből szinte lehetetlen félretenni.
Jó lenne ha ezen elgondolkoznának T. képviselő urak, nem a saját fizujukat kellene emelni, hanem ha tényleg azt akarják hogy szaporodjon a MAGYAR nép akkor őket kéne támogatni!

Boglárka

#44 Re: A minimálbér összege nekünk miért nem jár mi is egész nap hasznos munkát végzünk nem csak magunk

2013-05-10 04:42:57

#3: ikres. - A minimálbér összege nekünk miért nem jár mi is egész nap hasznos munkát végzünk nem csak magunknak

3 gyerekes anyuka: nekem 3 gyermekem született 3 éven belül és én sem kaptam dupla GYED-et és GYES-t, hiába dolgoztam előtte 7 évig. ... és mindegyik gyermeknek másfajta cipő és ruhaméret kellett. Ráadásul az első két lányom összenőtt másfél év múlva és azóta egyforma magasak, egyforma ruhaméretük és cipőméretük. Szóval ugyanúgy mindenből 3-at kell venni ... mégsem kapok 3 GYES-t!!! ... szerintem a GYES maga túl alacsony a mostani árakhoz képest

Egy ismerősöm is hiába dolgozott több évig, mert szülés előtt 1 hónappal kirugták a munkahelyéről és arra hivatkozva, hogy 45 napig szülés előtt nem volt munkaviszonya végig csak GYES-t kap!!! Felháborító!

Ennyi

#46 Re: A minimálbér összege nekünk miért nem jár mi is egész nap hasznos munkát végzünk nem csak magunk

2014-08-03 00:25:23

#3: ikres. - A minimálbér összege nekünk miért nem jár mi is egész nap hasznos munkát végzünk nem csak magunknak

Azért nem jár a minimálbér, mert nem dolgozol. Otthon pihensz GYES-en. Ennyi. Amúgy egyeértek, hogy a családi pótlék kevés, meg drágák a gyerekcuccok, stb... DE!!! Elsősorban munkavállalásban kellene gondolkozni, nem a magasabb öszegű segély kérésében.