Pártmentes települési önkormányzatokat!

Quoted post


Vendég

#11

2012-06-16 12:02

Sajnálatos módon, a jelenlegi választási törvényt, ehhez teljesen át köllene alakítani. Miért is! Mert, mintahogyan a parlamenti választásoknál, úgynevezett listás szavazás is van. Ennek lényege, hogy a listákra adott szavazatok arányában, elosztják az ehhez rendelt mandátumokat. No már most, mint tudja mindenki aki érdeklődő, bebeszélték az embereknek, hogy csak annak van esélye, ki pártszínekben indul, így a lista is csak akkor működik, ha pártos. Pedig, a törvény társadalkmi szervezetekről szól, így akár, egyesületek, bejegyzett szövetségek, szakszervezetek, egyházak, stb..., is indíthatnának jelölteket és megfelelő induló esetében, listákat is állíthatnának! Az más kérdés, hogy ezek teljes felelőtlensége, nem indokolja, hogy listás választottak is legyenek, mert csak a küldők érdekeit tartják szem előtt! Már pedig, ez pártokrácia!

Válaszok

1.szóló

#14 Re: lista

2012-06-18 13:35:03

#11: - "... nem indokolja, hogy listás választottak is legyenek, mert csak a küldők érdekeit tartják szem előtt! Már pedig, ez pártokrácia!"

A parlamentben jelenleg 175 ún. "EGYÉNI" képviselő ül pártfakcióban, és szavaz EGYHANGÚAN a listáról bejutott (elv)társaival... :-(