Pártmentes települési önkormányzatokat!

Quoted post

1.szóló

#14 Re: lista

2012-06-18 13:35

#11: - "... nem indokolja, hogy listás választottak is legyenek, mert csak a küldők érdekeit tartják szem előtt! Már pedig, ez pártokrácia!"

A parlamentben jelenleg 175 ún. "EGYÉNI" képviselő ül pártfakcióban, és szavaz EGYHANGÚAN a listáról bejutott (elv)társaival... :-(

Válaszok

Tibapó
A petíció szerzője

#15 Re: Re: lista

2012-06-18 15:22:03

#14: 1.szóló - Re: lista

Könyörgöm, ne keverjétek a helyhatóságokat a parlamanttel! Hiszen e petíciónak épp az a lényege, hogy a kettőt  különválasszuk, és ezzel elejét vegyük az összefonódásoknak. Hagyjuk meg a pártoknak az országos politikát, ők pedig ne szóljanak bele, hogy a lakóhelyeinken lakosként helyben hogyan politizálunk.

De 1. szóló, különben meg nem az a lényeg, hogy listáról, vagy egyénileg juott be, hanem hogy kötelezi-e a frakciófegyelem. Ezért kell úgy átalakítani legalább a helyhatósági választási szabályokat, hogy listás jelölt, ergó frakció(fegyelem) ne lehessen. Hiszen ha vannak frakciók, akkor elég, ha annyi tagú a közgyűlés, ahány frakció van, és akkor  mindenki kapna egy-egy tárcsát, azon a megszerzett szavazatok százalékarányával szavazhatna pártfrakciója nevében a közgyűlésben is.