A KERESZTÉNY HÍVEK TILTAKOZÓ NYILATKOZATA

Quoted post


Vendég

#110 Re: Re: Ahhoz képest

2012-05-25 01:21

#109: halflife - Re: Ahhoz képest

Hát persze, hogy a HIVATALOS vádban nem volt vérvád, ugyanis a btk-ban nincs olyan tényállás és, mint tudjuk, nullum crimen sine lege, azaz csak a törvényben szankcionált cselekmények lehetnek bűncselekmények. A btk szerint a gyilkosság az gyilkosság, mindegy milyen céllal követték el. A cél maximum súlyosbító körülmény lehet (pl: nyereségvágy). Ettől függetlenül a gyilkosság miatt azért emeltek a zsidók ellen vádat, mert két gyermek (egyik 14 másik mégfiatalabb) kikényszerített vallomásban azt állította, hogy látták, ahogy a zsidók a lány VÉRÉT veszik a ZSINAGÓGÁBAN (soha épelméjű zsidó nem imátkozna mégegyszer egy zsinagógában, ahol valaki vérét vették), azért hogy azt a pászkához felhasználják. Arról már ne is beszéljünk, hogy milyen hiszterikus, antiszemita környezet kelljen ahhoz, hogy rögtön arra következtessen egy közösség, hogy Esztert a zsidók ölték meg. Másrészt a pészah közeledte is rárakott egy lapáttal a dologra, hiszen a vérvád szerint a pészahi pászkához van szükség keresztény gyerekek vérére. Tehát, összefoglalva, a hivatalos vádban nem szerepelt expressis verbis a vérvád, hiszen nem is szerepelhetett, de az egész ügy a vérvádról szólt ettől függetlenül, hiszen a gyilkosság indítékát ebben vélte felfedezni mind a köznép, mind az ügyészség. Mellesleg örök hálával tartozunk, mi magyarok (legyünk bár zsidók, kunok, cigányok stb) mindannyian Eötvös Károlynak, hogy megmentette az országot egy előrelátható hatalmas szégyentől a vád darabokra cincálásával!

Válaszok

halflife

#111 Re: Re: Re: Ahhoz képest

2012-05-25 16:52:46

#110: - Re: Re: Ahhoz képest

Kedves.....!

 

"hiszterikus, antiszemita környezet"

Ónody Géza és Istóczi Győző volt ez a hiszterikus antiszemita környezet?

Bár Istóczi kimaradt az egészből, mert a kutatási területét nem érintette.

Eötvös Károly műve beleillik a szépirodalmi kategóriába.

Nem cincált ő darabokra semmit, csak az időt húzta. ..........."a napnál is világosabb"..........

A hála: "az eszlári birtok" mint harminc ezüst.

Végeredményként az ügy holtpontból való kimozdítása, mint államérdek a rente-konverzióért.

A köznép véleménye lényegtelen, az ügyészség pedig nem volt éppen elfogulatlan Szeyffert Ede képviseletében aki már szinte védőként lépett fel.

"Mikszáth Kálmán (Scarron) tudósításai a per tárgyalásáról a Pesti Hírlapban"

Nos engem nem érdekel a vérvád kérdése.

Az ügy pikantériája: hamistanuk tömkelege, ál Eszter prezentálása Eszter ruhájában, szakmailag kiváló patológusok és törvényszéki orvosok nevetségessé tétele, időhúzás és természetesen a szokásos antiszemitizmus vádja a mindenkori vizsgálatokat végző személyek ellen.

Persze lehet támadni Bary Józsefet az emlékirataiért, melyben néhány elszórva talált kijelentései miatt,  hiperérzékeny elemek rettenetes antiszemitizmust vélnek felfedezni.

 

Tanulság: Ha az ügy gyorsan lefolyik, vérvád kutyagumi nélkül, 1883-után Istóczi antiszemita pártja nem alakul meg.

Ez, mint az első esemény a nemzetközi zsidóság részéről tanulságos. "Aki szelet vet vihart arat"