A KERESZTÉNY HÍVEK TILTAKOZÓ NYILATKOZATA

Quoted post


Vendég

#106 Ahhoz képest

2012-05-24 17:25

Ahhoz képest, hogy elvileg gigamega kereszténynek tartja magát itt gondolom mindenki, a Bibliáról nagyjából fogalmatok sincsen, vagy csak egyáltalán nem foglalkoztok Mózes III. könyvével, hiszen csupa olyan szabállyal van tele, amelyeket a keresztények alapvetően figyelmen kívül hagynak, pl az étkezésre vonatkozó szabályokkal. Tehát, Mózes III. könyve 17. fejezet 10-14:

10
És ha valaki Izráel házából, vagy a köztök tartózkodó jövevények közül valamiféle vért megeszik: kiontom haragomat az ellen, aki a vért megette, és kiirtom azt az ő népei közül.
11
Mert a testnek élete a vérben van, én pedig az oltárra adtam azt néktek, hogy engesztelésül legyen a ti életetekért, mert a vér a benne levő élet által szerez engesztelést.
12
Azért mondtam Izráel fiainak: Egy lélek se egyék vért közületek; a köztetek tartózkodó jövevény se egye meg a vért.
13
És ha valaki Izráel fiai közül, vagy a köztök tartózkodó jövevények közül vadászásban vadat vagy madarat fog, amely megehető: ontsa ki annak vérét, és fedje be azt földdel.
14
Mert minden testnek élete az ő vére a benne levő élettel. Azért mondom Izráel fiainak: Semmiféle testnek a vérét meg ne egyétek, mert minden testnek élete az ő vére; valaki megeszi azt, irtassék ki.

Ennek megfelelően egy zsidó, különösképpen egy ortodox zsidó, a büdös életben még csak vér közelébe se megy. Aki meg nem vallásos az ritkán tart Pészachot. A vérvádnak ebből kifolyólag 0 értelme van, és pont ugyanennyi alapja. Gondolom ezzel kb senkit nem győztem itt meg, mert az itt megjelenő antiszemitizmus láthatóan oly mély, hogy felesleges is próbálkozni. Mindenesetre akkor is le írtam, mert ha csak egy ember is elgondolkozik rajta egy picit, már megérte.

Válaszok

halflife

#109 Re: Ahhoz képest

2012-05-24 22:31:27

#106: - Ahhoz képest

A hivatalos vádban : NeM  ------    VoLt  ---------     VéRvÁd.