Nem Adjuk a Bánki Szakiskolát !

Quoted post

egy volt bánkis szülő

#93 Re: Re: volt bánkis

2012-05-22 18:59

#88: - Re: volt bánkis

Csak olvasom a hozzászólásokat és néhány dolog nem hagy nyugodni. Ön felháborodik azon-joggal-, hogy a tanárok ostobának nevezik a szülőket. Azon nem gondolkodott még el akár Ön, akár a többi szülő, 'volt Bánkis', hogy mit szólnának a tanárok, ha egy rossz osztályzat, beírás után hallanák az Önök és gyermekeik szitkozódásait? Feltételezem, nem csak 'ostobának' hívják őket. Nem kell messze menni, elég ha ezen és a többi ide kapcsolódó fórumon 'szemezget' az ember, vagy akár az utcán sétál. Engem a szüleim arra tanítottak, hogy tisztelni kell a tanáraimat, és én is arra neveltem a ma már felnőtt gyerekeimet. Sajnos, ma már nem így van, és ezért engedik meg a gyerekek azt a viselkedést, amit látni, hallani lehet-és nem kell ehhez tanárnak lenni.

Bizonyára Ön(ök) is volt(ak) már olyan helyzetben, amikor komoly döntést kellett hozni fontos kérdésben. Úgy gondolja, hogy a tanárok nem tették ezt meg? Gondolkodás nélkül szavaztak? Kétlem.

Vagy azt hiszi, hogy az szebb cselekedet volt, amit a gimnáziumban tettek a Hit Gyülekezetéhez tartozó gyerekekkel? Most tudom, azt mondja, szemenszedett hazugság. Tudja, van egy mondás: Nem zörög a haraszt...

Az eluralkodott állapotokról és a hangulatról pedig csak annyit: minden változás felborzolja a kedélyeket. Majd ha lenyugszik minden, biztos nyugodt körülmények között folyhat a mindennapi munka.

Válaszok

Vendég

#95 Re: Re: Re: volt bánkis

2012-05-22 19:11:22

#93: egy volt bánkis szülő - Re: Re: volt bánkis

Ha Ön hitgyülis iskolát akar Ajkán, akkor gyűjtsön aláírásokat! Vállalják Önök is a nevüket, ne itt írogassanak.

Vendég

#106 Re: Re: Re: volt bánkis

2012-05-22 22:41:22

#93: egy volt bánkis szülő - Re: Re: volt bánkis

Akár hiszi, akár nem, én is arra tanítom (legalábbis folyamatosan próbálom) a gyermekeimet nevelni, hogy tiszteljék a tanárokat, ... . Higgye el, nekik adok igazat, mely miatt többször összeütközésbe is kerülünk otthon. Mégis így látom helyesnek, engem is erre tanítottak, felnőtt fejjel ezt így látom helyesnek. Higgye el, hogy a diákok is tisztában vannak elért eredményeikkel, mégha ezt mások számára másként is közvetítik. Vannak azonban olyan helyzetek, amiket már én is abszurdnak tartok, s ezek nem szolgálják a gyermekekben a tanárok, politikusok, felnőttek felé áradó hitet, bizalmat, tiszteletet. Hiába próbálunk helyes mintát adni, ha egyre gyakrabban találkoznak ezek ellenkezőjével. Sajnálom is őket, nem csoda ha összezavarodnak a mai világban. Elgondolkodott már azon, vajon miért vált a mai fiatalok zöme olyanná, amilyen? A felelősség mindannyiunké. Megértem az állásukat, megélhetésüket féltő pedagógusokat is, sajnos a munkahelyek zömében folyamatos bizonytalanságnak vagyunk kitéve. Szomorú, hogy 2012-ben még mindig ott tartunk, hogy nem mondhatjuk el őszintén, következmények nélkül a véleményünket. Sokan ezért inkább tudatlanságba és nemtörődömségbe menekülnek. A gyakran emlegetett demokráciának valójában a közelében sem vagyunk. Biztos vagyok abban, hogy a tanárok is gondolkodtak mielőtt szavaztak. Hogy jól döntöttek-e, nos ezt majd a jövő eldönti. Azt viszont nem tudom elfogadni, hogy a szülők, diákok jogos vagy vélt aggodalmuk megértésének még csak a szikrája sem volt meg bennük. Megkérdezni Őket, döntésük meghozatalához véleményüket figyelembe venni, teljesen szükségtelennek találtatott. Még ezt a gesztust sem tették meg tanítványaik, jövőbeni tanulóik felé. Nos, ezt végképp helytelennek tartom, főként pedagógusok részéről. (Mást tanítunk, mást mondunk és mást teszünk.) Számomra ez nem követendő példa, és szerintem helyes értékrendű gyermekek számára sem.

Kérdésére, hogy hazugságnak tartom-e a gimnáziumban történteket (Hit Gyülekezetes gyermekek inzultálását), természetesen ha történt ilyen, mindenképp elítélendő. A kialakult helyzet okozóit gondolom nem gyötri lelkiismeretfurdalás azért, hogy egymás mellett normálisan élő embereket összeugrasszon.

Mégegyszer, véleményem szerint a Hit Gyülekezet alapítson iskolát ha akar, járassa oda a gyerekét aki úgy látja jónak, de legyen már nekünk is jogunk eldönteni, hogy mi mit szeretnénk. Tessék ezt is figyelembe venni!!! A felborzolt kedélyek lenyugvását pedig bocsásson meg, de én inkább beletörődésnek tartom és nem hiszek abban, hogy ez a helyes megoldás.