Mentsük meg az újpesti Károlyi Sándor Kórház Traumatológiát

Quoted post

SANYA

#29

2012-03-12 12:05

Remélem sikerül bezárni az Újpesti Kórházat, és az oda tartozó betegeket emberhez méltó európai színvonalú kórházakban szakszerű team látja majd el. Mert ez sajnos nem mondható el sem a Károlyi sem az Árpád Kh telephelyéről. Lehet , hogy kényelmetlenebb lesz az embereknek egy kerülettel arrébb menni és ott ( UZSOKI KH-ban, Honvéd ÁEK -ban) megkapni a szakszerű ellátást, de valljuk be őszintén sem a Károlyi sem az Árpád kórház nem alkalmas egy XXI. századi európai betegellátásra. A változást a dolgozóknak és betegeknek mindig nehéz megszokni. A valóban jó szakembereket alkalmazni fogják a többi egészségügyi intézmények, a "nemtörödöm " orvosok, ápolók,gyógytornászok, betegszállítók , adminisztrátorok pedig munka nélkül maradnak. Egyfajta verseny alakulhat ki a betegekért. Szerintem nincs szükség ennyi kórházra Budapesten. Nem feltétlenül kell minden betegnek kórházba rohannia és ott feleslegesen rengeteg időt eltöltenie. Inkább egészségnevelésre, prevencióra , megfelelő háziorvosokra , szakvizsgával rendelkező orvosokra lenne szükség a háziorvosi ügyeleteken, mert pl a 70-es pecsétszámmal rendelkező háziorvosi ügyeletben ügyeletet vállaló orvos therápiája leggyakrabban kimerül a kórházba való beutaló megírásában. A sürgősségi betegellátó osztállyal nem rendelkező kórházakban, pedig a belgyógyászaton az orvosok a hozzátartozók kérésére megfelelő mennyiségű pénzért aszalják az otthonra már nem kellő idős betegeket. Ez mind pénzt és kapacitást von el az adott egészségügyi intézménytől. Általában kórház bezárásoknál a legjobban a kórház vezetői ( főigazgató, orvosigazgató, gazdasági igazgató, ápolási igazgató) lobbiznak a bezárás ellen, mivel féltig a pozíciójukat és hiába tették tönkre az adott intézményt, még egy darabig magas fizetésért üldögélnének a meleg sz-rban.

Válaszok


Vendég

#33 Re:

2012-03-12 18:16:16

#29: SANYA - Szeretnék szólni és megkérném arra,kikérem magam és kollégáim nevében a szakmai leminősítést és azt, hogy bármi rosszat feltételezzen hisz nem a dolgozók és az ellátó személyzet tehet arról, hogy ilyen körülmények között dolgozik talán, ha a vezetés oda figyel és nem a saját koncát félti Mi is dolgozhatnánk XXI- dik századi körülmények között. Köszönjük a hozzászólást de nem hátrálunk.


Vendég

#41

2012-03-14 10:59:33

#29: SANYA -

sztem meg pont sanya, azaz 29. hozzászólóra szükség volt, hogy mindannyian szembesüljünk végre a hatalmi retorikával.

Sanya ui. valszeg nem egyszerüen átlagbeteg, nehogy azt higgyük, vagy ha az is, feltétel nélkül hiszi, ami a médiából sugárzik.Ne felejtsük, ehhez a site-hoz  is ugy jutottunk, hogy a peticiók-aláirás,felháborodás-tenniakarás, tiltakozás  vezetett mindannyiunkat.

Elolvasni, beszólni- csak az teszi, aki rém egyszerü gondolkodásu, nem volt még beteg igazán, és mindent elhisz annak, aki azt kommunkiálja, hogy ez a betegeknek is jó

Pedig  másik kórház nyakábavarrni egy ilyen hatalmas ellátóterületet, ami   a leendő fogadókórháznak sem érdeke, mert nyilván finanszirozását nem fogják ennyivel növelni- ez a végső cél -, a leendő ellátóosztályok tulterhelése, a betegek tumultusa, a várakozási idők növekedése a végeredmény

sanya nyilván személyesen nem érintett abban sem, hogy mi lesz az itt dolgozó x ember és családjuk jövője

Környezetemben-én is eü.-ben dolgozom- nemegy kórház-és osztálybezárás történt.

A rengeteg utcárakerülő személyzet elvándorlása, a rezidensek felmondása- ugye érthető, miért érdekelné a jelenlegi eü.kormányzatot?

Egy rezidens helyére fognak kapni azonnal egy elbocsátott orvost.

Hogy mi zajlik ott belül- kit érdekel?

 

 

 

 

 

Dolgozó

#47 Re:

2012-03-14 23:38:53

#29: SANYA -  

 Nos...csak remélni tudom,hogy fiatal vagy és még nem látod át a dolgokat!Reagálnék:1.Mint dolgozó nem hiszem,hogy nem szakszerűen látom el a betegeimet(legalábbis a visszajelzésekből másra következtetek).2.Nem a kerületről van szó,hanem az ágyak számáról...nem lesz hova feküdni!3."Nemtörödöm"-Dublinból idejött egy férfi,mert ott már leakarták vágni a lábát...és ezek a drága doktorok akik egyébként nem törödnek semmivel-felvették a harcot és megmentették a fiatal ember lábát.4.Erre igazán nincs mit mondanom...a traumatológiára nem utalják az embereket...hozza a mentő-tudod balesetek...és nincs ezen az osztályon prevenció sem...És még fokozhatnám,de inkább szakemberhez kéne fordulnod!

weljan

#75 Re: sanda

2012-04-13 23:50:27

#29: SANYA -

Ennyi irányított marhaságot csak jól fizetett újságírók és más ágazatok lobbija által pénzelt közgazdák szoktak papírra hányni-vetni. Csúsztatott tizedigazságok teszik a gyanútlan szemlélő által hihetővé a mögöttes komisszári tartalmat. Aki még nem tapasztalta a baleseti sebészetek nap-mint napi túlterheltségét - nem is beszélve néhány más szakma hasonló túlterheltségéről - az is csak 70-es IQ alatt hiheti, hogy a ma is túlterhelt két másik kórház könnyedén ellátja egy harmadik feladatát. Avagy netán mondta valaki, hogy mennyi-hány-milyen emberrel, területtel, ággyal, műtővel, röntgennel, CT-vel, intenzívvel és pénzhezjutási lehetőséggel (Teljesítmény-Volumen-Korlát) bővítik a feladatot átvevő (?) kórházak kapacitásait? Volt tán erről lakossági fórum? Vagy hiheti bárki, hogy egy kórházi kapacitást csak úgy, a mentőszállítási kapacitások növelése nélkül át lehet helyezni, mint egy szobrot?


Vendég

#78 Re:

2012-07-30 18:50:19

#29: SANYA -  

 

Hogy basznád telibe......... remélem mikor majd haldokolsz a hozád legmeszebb lévő korházba fognak vinni és az utatt nem fogod kibirni és megdöglesz a mentőben!!!!!!!!!!!!