Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Quoted post


Vendég

#621 Re: Re:

2012-02-20 15:49

#619: Egy volt katona. - Re:

"Érdekes. Katona létemre én elég sok emberrel találkoztam akik nem voltak katonák mégis jobb férfit nevelt belőlük az élet mint belőlem."

 

És mindez igaz fordítva is!!! Ismertem nem egy olyan sorkatonát, akit "képletesen szólva" a hadsereg emelt ki a szarból...a közegből, ahol addig élt, a családi fertőből, amiben addig tengődött!!!Sok olyan volt katonát ismerek, akik saját bevallásuk szerint is a seregben váltak magaukat valamire tartó emberré!!!

Egy példa: Volt pld. olyan katona , aki  a bevonulásáig soha nem látott angol WC-t...szó szerint, felállt az ülőkére, amikor própálta használni....

Sokan, sokmindent igenis a hadseregben tanultak meg, vagy próbáltak ki...(és itt nem a piálásra gondolok, amit illik érvként  hangosan szajkózni úton-útfélen, és ami semmivel sem öltött nagyobb méreteket, mint a civil életben))

Nincs mindenkinek rossz élménye a hadseregről...

"Az embereknek otthon a családi környezetben és az iskolában kellene illemet és fegyelemt tanulni és nem 18-20 évessen a katonaságnál!"

 

Látod? Pontosan ez hiányzik!A sok csonka családban felnőtt gyerek, akik előtt jó példa sosem volt...vagy a tanárra kezet emelő agyament suhanc!Pontosan ezeken a helyeken nem zajlik a gyerekek fegyelemre, illemre, engedelmességre, felelősségvállalásra, tiszteletre nevelése...és manapság ez már krónikus méreteket öltött!!!Fiatal emberek gyakorlatilag fejletlen, vagy torz fejlődésű személyiséggel, értékrend nélkül, egyre korábban kezdődő bűnözéssel, a nehézségekre való teljesen felkészületlen lélekkel néznek szembe az élet kihívásaival...Persze vannak kivételek is...

Abban igazad van, hogy a katonaság nem tud megnevelni! De legalább némi alapot adna, amire esetleg építeni lehetne...

Egy másik  példa : Soha nem felejtem el azt a katonát, aki az ágy szélén ülve csak nézett nagy szemekkel... nem tudta befűzni a bakancsát!!! Tudod mit mondott???? Nekik szobalányuk volt, ő fűzte be a cipőjét!!!!!

 

Én nem állítom, hogy a sereg az örömök tárháza, (mert azért a kupleráj sokkal kellemesebb), de hogy nem haszon nélkül való szervezet, az biztos!!Maximum sokaknak nem tetszik!!De hova jutna ez a világ, ha csupa olyan dolgot csinálnánk csak, amihez kedvünk van??? Például ki dolgozna akkor???:):):)

 

Válaszok

Nagyné!

#623 Re: Re: Re:

2012-02-21 16:30:24

#621: - Re: Re:

Kedves sorkatona párti polgár!

1944-ben  a vörös hadsereg, pont ilyen torz fejlődésű fertőből sorozott fiatalokkal vonult be kis hazánkba!

Eredmény: kifosztott felgyújtott házak, több ezer megerőszakolt nő! Ezt az akciójukat 1956-ban megismételték, de akkor már az itt állomásozó katonáikkal akik hasonlóak voltak.

1941-ben mi is hasonló lelkületű és szellemiségű katonákkal támadtunk rá a Szovjetunióra! Horty nagyszerű katonái végig fosztogatták a sztyeppét és több ezer orosz nőt megrontottak. Tudom mert a bátyám is köztük volt, a 44/45-ös ostromot és 56-ot testközelből éltem át!

Ilyen embereknek lehet nem kéne még laktanya közelébe se menni nem, hogy nevelés szempontjából besorozni. Kétségtelen, hogy vannak kivételek, de aki 18 éves koráig nem szocializálódik és degenerált az utána is az marad!

Azokat akik meg normális nevelést kaptak, esetlegessen már 18 éves korukra van szakmájuk, hívatásuk, munkájuk és családjuk nem kéne olyanokkal összezárni akik a WC ülőkére állva végzik a dolgukat.

A nevelésre, szocializációra megvannak az intézmények és közösségek! Nem kell 18 után még plussz egy átnevelő táborba zárni a fiatalokat, hogy aki degenerált az talán ott megváltozik, aki meg normális az lehet ott lesz egy kicsit degenerált!