Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Quoted post


Vendég

#616 IDEJE EGY KICSIT SORBAÁLLNI A MAI IFJÚSÁGNAK IS!

2012-02-17 17:07

Milyen ország az, amelyben a fiatal férfiak nem tudják megvédeni a saját anyáikat, testvéreiket, mert azt sem tudják, hogy kell egy fegyvert kézbe venni?

Nagyon is ráférne a mai 18-huszonévesekre egy kis ráncba szedés, elképesztő, milyen semmitérő, trehány, lusta disznó banda. (Tisztelet a kivételnek, de sajnos az olyan, mint a fehér holló.)

Attól, hogy visszaállítják a sorkatonai szolgálatot, még nem kell őket harcba küldeni, mivel nincs ilyenről szó se.
Tudtommal a legutolsó háborúnak több, mint 60 éve vége van, mit kell sopánkodni, ha egy kicsit móresre tanítják a sok málészájú nyikhajt? Kapnak egy alapszintű kiképzést, és megtanulnak engedelmeskedni végre.

Válaszok

Egy volt katona.

#618 Re: IDEJE EGY KICSIT SORBAÁLLNI A MAI IFJÚSÁGNAK IS!

2012-02-20 14:28:29

#616: - IDEJE EGY KICSIT SORBAÁLLNI A MAI IFJÚSÁGNAK IS!

Igen megtanulnak engedelmeskedni-magyarán Bólogató Jánost faragnak belőle. Akit kiképeznek azzal előbb vagy utóbb, de az is a terv, hogy bevetik. Az elég drága mulattság lenne azért megtanítani a fiataloknak a fegyver használatot, csak fegyelmet tanuljanak!
Ami a család védelmét illeti ahhoz nem kell feltétlen katonai kiképzés. 1001-féle önvédelmi sport létezik a világon. Magam is űzök jónéhányat. Itt a csapatban ugyanúgy tanulunk fegyelmet és csapatmunkát mint a katonaságnál. És az az érdekes, hogy elég nagy igény van az eféle sportokra csak sajnos sokba kerülnek. Talán támogatni kéne, be kéne a Nemzeti Alaptantervbe is építeni. Kicsit fellendíteni a cserkészetet, és már is nem lesz annyi probléma a fiatalokkal.

Ami a haza védelmét illeti arra már nem elég a gépfegyveres tömeg hadsereg. Jól képzett emberekre van szükség akik 5-10 évi szolgálatokat vállalnak hivatás tudatból vállalva a folyamatos tanulást és kiképzést. 
Az a fajta hadsereg ami a múltban volt egy globális háború első percében párává vállt volna!
Kétségtelen, hogy sok baj van a fiatalokkal, de nem ez a megoldás. Sajnos a katonaság megöli az egyéniséget és kiöli a kreativitást az emberekből. Mindenféle mérlegelés nélküli engedelmes kutyákat nevel. Nem hiszem, hogy ennek az országnak erre lenne szüksége!